Dolar 34,2465
%0.01
Euro 37,6064
%0.02
Altın 2.909,900
%-0.4
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ölüm suyuna transit yolculuk

Ölüm suyuna transit yolculuk

İzmir'e Suriyeli göçmen akınının ardı arkası kesilmezken; son günlerde gelenlerin büyük bölümü otellerde bir gün bile konaklamadan aynı gün içinde, Ege Denizi'nden Yunan adalarına geçmeyi planladıkları uygun kaçış noktaları olarak belirledikleri sahillere gidiyor.

  • Ege Postası
  • 25.12.2015 - 12:28
Basmane semtine, ellerindeki eşyalar ve sırt çantaları ile gelen, aralarında bebeklerin, çocukların da bulunduğu Suriyeli gruplar, Yunan adalarına yasadışı geçiş için kendilerine gelecek hareket haberini bekliyor. Mülteciler yola çıkınca, semtteki yoğunluk bir anda azalıyor. Mültecinin her gün umut yolculuğuna çıktığı Ege Denizi'nden ise sürekli ölüm haberleri geliyor. 



Basmane semtinde yaşayan vatandaşlar, her gün kaçış hazırlığında olan, kucaklarında bebekleri bulunun annelerle, çocuklar ve yetişkin erkek mültecilerle karşılaştıklarını belirterek, "Yaşanan acılar ortada. Artık ölüm yolculuğuna çıkanların yüzüne bakamaz, dayanamaz olduk. Her şey planlanmış bir tur programı gibi. Geldiklerinden itibaren birkaç saat içinde gelen bir haberle harekete geçiyorlar" diyerek yaşananları anlattı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.