Dolar 34,2460
%0.07
Euro 37,6310
%0.41
Altın 2.873,130
%0.12
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ölümün Kürt'ü Türk'ü yoktur

Ölümün Kürt'ü Türk'ü yoktur

Demirtaş ve Aysel Tuğluk, 'Rojova ile destek yürüyüşü' için Ceylanpınar'a geldi.

  • Ege Postası
  • 05.08.2013 - 08:55
ŞANLIURFA- BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, BDP ve DTK öncülüğünde Suriye'deki Kürtlere destek vermek amacıyla düzenlenen 'Rojova ile destek yürüyüşü' için Ceylanpınar'a geldi. Valilik tarafından Suriye'deki olaylardan dolayı güvenlik nedeniyle yasaklanan gösteri yürüyüşü için güvenlik güçleri yoğun güvenlik önlemi aldı.
İlçeye gelen Demirtaş ve Tuğluk ile bazı milletvekilleri, Üç Fidan Parkı'na geçti. Parkta toplanan BDP'li grup, sık sık Abdullah Öcalan'ın lehine sloganlar attı. Grupta bulunan yüzleri kapalı bazı kişiler ise sarı, kırmızı, yeşil renkli flamalar ile Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu posterleri açtı. 
DTK'LI TUĞLUK: 21'NCİ YÜZYIL KÜRTLERİN YÜZYILI OLACAKTIR
Üç Fidanlar Parkı'nda toplanan kalabalığa konuşan DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğlu, Kürtler'in 20 yüzyıldır statüsüz yaşadığını ve 21'nci yüzyılın Kürtlerin yüzyılı olacağını söyledi. Tuğluk, söyle konuştu: 
"Çeteci güçler ve uluslararası güç odakları desteğiyle Rojovadaki bu devrimi delmek istiyorlar. Çeteci saldırılarla Kürtlerin iradesini kırmak istiyorlar. Kürtlerin statü kazanmasını kabul etmiyorlar. Buradan açık ve net söylüyoruz Rojova'ya dönük askeri politikalar, savaş politikaları sonuç vermez. Vermeyecektir. Bizler Kuzey Kürdistan halkı olarak ne pahasına olursa olsun halkımızın yanında olacağız. Onlara sahip çıkacağız. Bilinmelidir ki Rojova devrimi 4 parça Kürdistan'ın devrimidir. Onun için diyoruz ki, 'bu katliam politikalarından vazgeçin' diyoruz. Türkiye'ye diyor ki çeteleri oraya göndermekten vazgeçin aksi takdirde Ortadoğu'nun bataklığına sizde saplanırsınız. Buradan Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve AKP hükümetine diyoruz ki; Suriye'de Rojova'da Kürt halkının statü kazanması Kürtlerin öz yönetimleri oluşturması Türkiye'nin zararına değil, aksine yararınadır. Oradaki öz yönetim Türkiye için bir tehdit oluşturmuyor. Ama şunu da bilin ki Rojova'ya dönük çeteler yoluyla çeteleri örgütleyerek, o kılıf altında bir yönerme devam ederse bilin ki hepimizi karışınızda bulursunuz. Tüm Kürtleri karşınızda bulursunuz. 20 yüzyılda Kürtler olarak statüsüz yaşadık. 20 yüzyılda çok acılar çektik çok bedeller ödedik. Emin olun ki; 21'nci yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacaktır. Bunu başarıyla taçlandıracağız." 
BDP'Lİ DEMİRTAŞ: ÖLÜMÜN ARAP'I, KÜRT'Ü, TÜRK'Ü YOKTUR
DTK'lı Tuğluk'un ardından kalabalığa seslenen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Suriye'deki savaşın etkilerini Ceylanpınar halkının yaşadığını belirterek, "Suriye'de yaşanan savaşı en çok Ceylanpınar ve Reyhanlıdaki halkımız yaşıyor. Burada Kürdiyle, Türküyle, Arap'ıyla ölen canını kaybeden herkese Allah'tan rahmet diliyoruz. Ölümün Arap'ı, Kürt'ü, Türk'ü yoktur. Savaş hepimizi vuruyorsa bu savaşa karışı hepimizin birlik içinde hareket etmesi lazımdır. Rojovada yaşanan bu insanlık katliamları. Halep ve Şam'da yaşanan insanlık dışı katliamları protesto etmek için Ceylanpınar'da buluşma kararı aldık. Ama maalesef büyük engellemelerle karşılaştık. Burada açıkça belirtiyorum hepimizin ve Ceylanpınar halkının burada olmasının tek bir nedeni vardır" diye konuştu.
BDP'Lİ GRUBA MÜDAHALE
Tuğluk ve Demirtaş'ın konuşmalarının ardından BDP'li kalabalık, Gazi Caddesi'ndeki BDP İlçe Binasına yürümek istedi. Polisler, Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle Valilik tarafından yürüyüşlerin yasaklandığını ve sadece BDP Genel Başkanı Demirtaş ile milletvekillerinin yürümelerine izin vereceklerini belirterek, kalabalığın dağılması uyarısı yaptı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. 
Müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan gruptakiler, polise taş atmaya başladı. Ara ara devam eden müdahale nedeniyle polisler, ilçede zırhlı araçlarla önlemlerini sürdürüyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.