Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ölümünün 23. yılında anıldı: İzmir'de Özal vefasızlığı

Ölümünün 23. yılında anıldı: İzmir'de Özal vefasızlığı

Anavatan Partisi İzmir İl Başkanlığı 17 Nisan 1993 tarihinde ölen 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı 23.ölüm yıldönümünde Kültürpark Gençlik Merkez’inde anma töreni gerçekleştirdi. Eski Cumhurbaşkanı ölümünün 23. yılında anıldı

  • Ege Postası
  • 15.04.2016 - 17:15

Abdulhakim KÜÇÜK/ EGE POSTASI - Törene, Turizm ve Çevre eski Bakanı Işılay Saygın, İzmir Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Burhan Özfatura,  İzmir eski Milletvekilli Süha Tanık, Bornova Belediyesi eski Başkanı Cengiz Bulut, eski İl Başkanı Fevzi Karaman, Anavatan Partisi İzmir İl Başkanı Doğan Erdin, Rahmetli Özal’ın sevenleri ve partililer katıldı.

Özal’ı anma törenine katılımın az olması dikkat çekti. Salonda bulunanlar “Ülkeye cumhurbaşkanı olarak hizmet etmiş Turgut Özal’a vefasızlık yapıldı” yorumunu yaptı.

Törende konuşma yapan Turizm ve Çevre eski Bakanı Işılay Saygın, İnsanların ölmeden önce kıymetini maalesef bilinmediğinin altını çizerek şunları söyledi; “Özal Türkiye’nin ufkunu açan bir insan. Zehirlendiğine inanmıyorum mezarının tekrar açılması gibi durumlar bizi derin bir şekilde üzmüştür. Rahmetli boğazına düşkündü bu durum aramızdan erken ayrılışına sebebiyet verdi. Onu rahmet ve saygıyla anıyorum bir Özal bir Demirel bu ülkeye bir daha gelmez.”

Burhan Özfatura ise Özal ile olan hatıralarını anlattıktan sonra şunları kaydetti; “Rahmetli Özal ufku geniş, mangal yürekli, hemen karar veren ve karar verdiği işleri icraata döken büyük bir devlet adamıydı. Şu anda ki mevcut hükümette çok görülen kamuda particiliği yapmayan işi ehline veren ufku geniş bir insandı. Sayın Özal’ın başbakanlığını yaptığı o gün ki iktidara ve vizyonuna bakıyoruz bir de bugünkü iktidara bakıyoruz Özal’ı daha çok arıyoruz. O ülkeye çağ atlattı. Bu ülkede hala ANAP’a bağlı oy vermese de sevgiyle, sadakatle bağlı büyük bir kitle var. Bu kitleye yeniden ulaşıldığında ülkeye yeniden ivme kazandıracağını inanıyorum. Yeise düşmek inana yasaktır.”

Konuşmasına çok duygulu olduğunu belirterek başlayan Süha Tanık ise; “Bazı insanların öldüğüne inanamazsınız bende Özal’ın öldüğüne hiçbir zaman inanmadım hala yaşadığına inanıyorum ve çok duyguluyum. Türkiye’nin demokrasiye geçiş dönemini başlatan Turgut Özal’dı. Türkiye eğer bugünlere geldiyse sebebi Özal’dır. Ülkeye çağ atlatan bir liderle yaşadık biz onu şükranla ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Program konuşmaların ardından Özal’a edilen dualarla sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.