Omuz ağrısına ne iyi gelir'
Omuz ağrısı, günümüzde en çok rastlanılan vücut ağrılarından birisidir. Farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkan omuz ağrıları, sebeplerine göre tedavi edilmektedir. Bu sebeplerden bazıları kasların zorlanması, omuza darbe alınması, ani hareketler, yoğun kas egzersizleri, omuz kireçlenmesi ya da omuzun yaralanması gibi sebeplerdir. Bu sebeplerden bazıları geçicidir ve evde tedavi yöntemi uygulamak mümkündür.
- Ege Postası
- 07.02.2018 - 10:46
Sebepler arasında ani hareketler ve yoğun kas egzersizleri yer almaktadır. Bu sebeplerden dolayı oluşmuş omuz ağrıları uzun süreli olmaz. Bu sebeplerin neden olduğu omuz ağrılarını evde tedavi etmek mümkündür. Evde uygulanacak en basit tedavi yöntemi ağrı kesicilerdir. Almış olduğunuz ağrı kesiciler kısa bir süre içerisinde vücuda etki ederek, omuzunuzdaki ağrıyı azaltacaktır. Ağrı kesici kullanmak istemeyen kişiler içinse farklı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerden birisi ağrıyan bölgenin üzerine buz paketleri koymaktır. Ağrıyan bölgenin üzerine koyduğunuz buz paketlerini 15-20 dakika bekletmeniz acınızı azaltacaktır. Bunun dışında günlük olarak kol- omuz egzersizleri ve ağrıyan bölgeye masaj yaparak ağrınızı hafifletebilirsiniz. Evde uygulayabileceğiniz tedavi yöntemleri dışında dinlenmeniz ve yastık konforunu ayarlamanız size yardımcı olacaktır.
Omzunuzda meydana gelen ağrılar uzun süredir devam ediyorsa ve evde uygulamış olduğunuz yöntemler ağrınıza fayda etmiyorsa bir doktora görünmeniz tavsiye edilir. Doktorlar gereken işlemleri yapıp, ağrınızın tanısını koyarak sizin için uygun tedavi yöntemi belirleyecektir. Eğer omzunuzda menisküs yırtılması gibi ani bir durum gerçekleştiyse ve acil müdahale gerektiriyorsa, doktorlar kortizon iğneleri ya da farklı enjeksiyon ile yapılan tedavilere başlarlar. Fakat omzunuzdaki ağrı acil müdahale gerektirmeyen ve zaman içerisinde farklı yöntemlerle tedavi edilebilecek dereceden bir ağrıysa, doktorlar cerrahi işlem ve ilaç tedavilerinden önce fiziksel tedaviye başvururlar. İlk olarak fiziksel tedaviye başlayan doktorlar, fiziksel tedaviden yanıt alamadıkları zaman cerrahi işlemlere geçmeyi tercih ederler. Daha fazla bilgi ve tıbbi yardım için bakabilirsiniz.
Yorum Yazın