Dolar 34,1515
%-0.03
Euro 38,1829
%0.05
Altın 2.920,830
%0.02
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
On binler hamsi şöleninde buluştu

On binler hamsi şöleninde buluştu

“Karadeniz ve Karadenizli dostu” ilan edilen Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF) tarafından organize edilen hamsi şöleninde on binlerce Karadenizli buluştu. Geleneksel Karadeniz mutfağının ürünlerinin sergilendiği Karadeniz coşkulu şarkıların seslendirildiği, horon tepilen hamsi şöleninde sabahtan akşama dek İnciraltı’nda buluşan Karadenizliler ve Karadeniz dostları coşkulu saatler yaşadı.

  • Ege Postası
  • 03.02.2013 - 15:55
İZMİR-  Göreve geldiği günden bu yana EKAF’ın düzenlediği hamsi şölenine ev sahipliği yapan Başkan Tartan bu yıl da gerçekleştirilen şölenin mimarı oldu. Hamsi şölenine CHP Genel Başkan yardımcısı Adnan Keskin,MYK üyesi Volkan Canalioğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir milletvekilleri, İzmir eski bakanları, bazı belediye başkanları çok sayıda Karadenizli katıldı. Karadeniz’den o sabah taze taze getirilen 10 ton hamsinin katılımcılara ücretsiz sunulduğu şölende konuşma yapan Başkan Tartan Karadeniz insanının ülke birliği ve beraberliğine sevgi katan yapısını topluma yansıtmak adına bu şölende buluştuklarını belirterek şunları söyledi:
“ Bu bir Karadeniz ve Karadenizli buluşması, bu bir hamsi şöleni ama bunların ötesinde sevgi, barış, ülke ve bayrak sevgisi ekseninde bir araya geliyoruz. Hamsi bir sembol. Ama bize verdiği mesaj ülkemizi insanımızı doğamızı ve barışı çok sevelim. “



CHP Genel Başkan yardımcısı Adnan Keskin birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Karadeniz insanı gittiği her yere kültürünü taşıdı. Vatan ve Cumhuriyet için ne gerekiyorsa yerine getirdi. Bugün burada gördüğümüz birlik ve beraberliğin görüntüsü” şeklinde konuştu.
EKAF Başkanı Aydın Özyar da şölene verdiği katkı nedeniyle ‘Karadeniz dostu Dr.Hakan Tartan’a teşekkür eti. Özyar, “Şölenimiz, her geçen gün büyüyor. Karadenizliler yaşadıkları topraklarda gelenek ve göreneklerini sevgiyle sürdürüyorlar” dedi.

On binlerce kişiyi bir araya getiren şölende 10 ton hamsi, 25 bin ekmek tüketildi. 18 Karadeniz ilinden 55 stantta yöresel ürünler tanıtıldı. Karadeniz’in simgesi hamsi yemek için uzun kuyruklar oluşurken Başkan Tartan tavanın başına geçti ve kendi pişirdiği hamsileri servis etti. Konak Belediyesi İkram Ekipleri de çay, kahve ikramında bulundu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.