Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6361
%0.1
Altın 2.889,580
%-0.69
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Önce Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar sonra da spor yapıyorlar

Önce Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar sonra da spor yapıyorlar

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, Samsun’da Kur’an-ı Kerim kursu verilen 120 camide başlayan spor etkinlikleri devam ediyor. Camilerdeki spor uygulaması, çocukların Kur’an...

  • Ege Postası
  • 26.07.2013 - 15:20
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, Samsun’da Kur’an-ı Kerim kursu verilen 120 camide başlayan spor etkinlikleri devam ediyor. Camilerdeki spor uygulaması, çocukların Kur’an kurslarına olan ilgisini artırırken, bundan din görevlileri ve aileler de büyük memnuniyet duyuyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş, amaçlarının kurs açılan tüm camilere söz konusu etkinliği bir an önce yaymak olduğunu kaydetti. Masa tenisi, badminton, futbol, basketbol, voleybol, santranç gibi camilerin bahçelerinde yapılabilecek ve biraz da eğlence yönü ağır basan spor dallarına yönelik malzemelerin dağıtıldığını belirten Demirtaş, “Camilere ücretsiz verilen spor aletlerinin tamamı Diyanet Vakfı'nın demirbaşına kaydediliyor. Yani söz konusu spor alet ve yardımcı malzemeleri camilerde yaz kış kullanılabilecek. Amacımız, her alanda kendini en iyi şekilde yetiştirmiş bireylere sahip olmak. Burada badminton yapmayı öğrenen çocuklarımız arasında belki yetenekli olduğunu fark edip bu sporu daha da ileriye götürerek milli sporcular çıkabilir." dedi.

Son olarak İlkadım ilçesindeki Yeşiltepe Camii'nde malzemelerin kurulumunun tamamlandığını vurgulayan Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş, ilk olarak öğrenci sayısı fazla olan camileri tercih ettiklerini söyledi. Malzemeleri camilere teslim ettikten sonra çekip gitmediklerini belirten Demirtaş, “Kız Kur’an kurslarında bayan antrenör olmak üzere tüm camilerde alanlarında uzman spor antrenörleri görevlendiriyoruz. Çocuklarımıza haftada en az 3 gün olmak kaydıyla görevli antrenörlerimiz masa tenisi, badminton, futbol, basketbol, voleybol alanlarında dersler veriliyor. Bu sayede biz de hedef kitlemiz olan çocuklara temel spor kavramlarını uygulamalı olarak öğretme imkanı bulmuş oluyoruz. Antrenörlerimiz, yetenekli olduklarını gördüğü çocuklarla ilgili ailelerini bilgilendirerek, o spor dalında ilerlemesine yardımcı olmaları konusunda uyarıda bulunuyor. Hatta cami imamlarımız gönüllü antrenörlük yaparak camilerde çocuklarımıza eşlik ediyor. Çocuklarımıza Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Yaz Spor Okulları' formasını hediye ettik. Bu küçük hediye de onları Kur'an kurslarına daha bağlayıcı hale getirecek. Camilerdeki spor uygulamamız çocukların Kur’an kurslarına olan ilgisini artırdı. Bu durumdan hem bizler, hem Diyanet camiası hem de çocuklarımızın aileleri gayet memnun. Bu çalışmalarımızı genişleterek devam ettireceğiz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.