Dolar 34,2575
%0.05
Euro 37,6179
%0.05
Altın 2.880,110
%-1.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Onuncu Kalkınma Planı, TBMM'ye sevk edildi

Onuncu Kalkınma Planı, TBMM'ye sevk edildi

Onuncu Kalkınma Planı, Yüksek Planlama Kurulu ve Bakanlar Kurulu'nun onayından sonra TBMM’ye sevk edildi. Kalkınma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, uzun süredir hazırlıkları sürdürülen Onuncu Kalkınma Planı çalışmalarının resmi...

  • Ege Postası
  • 14.06.2013 - 18:11
Onuncu Kalkınma Planı, Yüksek Planlama Kurulu ve Bakanlar Kurulu'nun onayından sonra TBMM’ye sevk edildi.

Kalkınma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, uzun süredir hazırlıkları sürdürülen Onuncu Kalkınma Planı çalışmalarının resmi sürecinin, 05.06.2012 tarihli Başbakanlık Genelgesiyle başlatıldığı hatırlatıldı. Bu çerçevede, planın katılımcılık boyutunun esas bölümünü teşkil eden 46 adet Özel İhtisas Komisyonu ve 20 adet çalışma grubu kurulduğu kaydedilen açıklamada, söz konusu komisyonlarda üç bini aşkın akademisyen, kamu, özel kesim ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi bir araya gelerek çalışmalara katkı verdiği ifade edildi.

Onuncu Kalkınma Planı'nın geniş bir perspektifle hazırlanması amacıyla özel bir ihtisas komisyon çalışmalarına paralel bir biçimde 1 Mart 2012 -5 Mart 2013 tarihleri arasında farklı kesim ve kişilerle katılımcı toplantılar gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, "Söz konusu toplantılarla iş dünyası, siyaset dünyası, sivil toplum kuruluşları, düşünce kuruluşları, akademik çevreler, kamu kuruluşları, özel sektör ve medya kuruluşları temsilcilerinin plan çalışmalarına katkı vermesi sağlanmıştır. Ayrıca kalkınma ajansları aracılığıyla, mahalli idarelerin ve yerel aktörlerin Türkiye’nin kalkınma öncelikleri konusundaki görüşleri alınmıştır. Bu çalışmalara, ülke genelinde yedi bini aşkın kişi katkı sağlamıştır." denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.