Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6361
%0.1
Altın 2.889,580
%-0.69
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Oral Çalışlar: Ergenekon tipi yapıların temizlendiğini düşünmek hayalcilik olur

Oral Çalışlar: Ergenekon tipi yapıların temizlendiğini düşünmek hayalcilik olur

Gazeteci Oral Çalışlar, 12 Eylül anayasasının kullanılmaya devam edildiği bir ortamda askeri vesayeti amaçlayan Ergenekon tipi örgütlenmelerin toptan temizlendiğini düşünmenin hayalcilik olacağını söyledi.Ergenekon davasında çıkan kararları...

  • Ege Postası
  • 05.08.2013 - 15:44
Gazeteci Oral Çalışlar, 12 Eylül anayasasının kullanılmaya devam edildiği bir ortamda askeri vesayeti amaçlayan Ergenekon tipi örgütlenmelerin toptan temizlendiğini düşünmenin hayalcilik olacağını söyledi.

Ergenekon davasında çıkan kararları Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren Oral Çalışlar, bu kadar uzun tutukluluk süresinin ardından böyle kararların çıkmasının sürpriz olmadığını belirtti. Çalışlar, “Mahkemenin devam eden seyri açısından bakıldığında bu kararlarda çok sürpriz bir taraf yok ama o kadar ağır cezalar var ki ağırlaştırılmış müebbetler falan bunlara bakıldığında bu kadar ağır ceza olmalı mıyd? Bu başka türlü sonuçlandırılamaz mıyd? diye insan ister istemez sormadan edemiyor.” ifadelerini kullandı.

Devlet üzerinde oluşturulmaya çalışılan yapılanmanın çözümü için daha ciddi demokratikleşme çalışmalarının olması gerektiğini belirten Çalışlar şöyle devam etti: “Bu davalarda ne kadar insanın Ergenekon ile ne kadar ilişkisi vard? Bunu gerekçeli hükmü görünce ortaya çıkaracağız. Ergenekon, devlet içerisinde bir yapılanma olduğuna göre, devlet içerisinde kanun dışı bir yapılanma kabul edildiğine göre, askeri vesayetin bir parçası olarak kabul edildiğine göre bu meselenin kökten çözümü için daha ciddi demokratikleşme gerçekleştirilmesi gerekiyor. Hala askerin siyaset içerisindeki rolünü tam anlamıyla ortadan kaldıracak tedbirler bütünüyle yasal olarak alınmış değil. Hala 12 Eylül anayasasının yerine demokratik bir anayasa yapılabilmiş değil. Böyle bir ortamda askeri vesayeti amaçlayan Ergenekon tipi örgütlenmelerin toptan temizlendiğini düşünmek biraz hayalcilik olur.”


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.