Dolar 32,6683
%0.02
Euro 35,4037
%-0.11
Altın 2.502,850
%-0.35
Bist-100 10.852,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ordu'da 'Sakal-ı Şerif' heyecanı

Ordu'da 'Sakal-ı Şerif' heyecanı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed‘e (SAV) ait mübarek Sakal-ı Şerif, Ramazan ayında Ordulularla da buluşturuldu. Ordu’da Yalı Cami’de kılınan teravih namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif, görenlere duygu ve heyecan yüklü...

  • Ege Postası
  • 01.08.2013 - 06:00
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed‘e (SAV) ait mübarek Sakal-ı Şerif, Ramazan ayında Ordulularla da buluşturuldu.

Ordu’da Yalı Cami’de kılınan teravih namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif, görenlere duygu ve heyecan yüklü anlar yaşattı. Yüzlerce Ordulu sıraya girdi, Peygamber Efendimiz’e olan sevgi ve özlemin tezahürü olarak Sakal-ı Şerifi öpüp yüzlerine sürdü, gözyaşlarına boğuldu.

Özel cam koruması ve sandukası içerisinde işlenmiş bohçalara sarılarak muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, salavatlar okunarak ziyarete açıldı. Sıraya giren cemaate gösterilen, özel camına dokunulmasına ve yüz kısma sürülmesine müsaade edilen Sakal-ı Şerif, Hz. Muhammed’e (SAV) olan sevginin bir tezahürü olarak büyük hürmet ve ilgi gördü. Bazı vatandaşlar da sevgi seline kapılarak gözyaşlarına boğuldu.

"Lihye-i saadet" ve "Lihye-i şerif" diye de bilinen Sakal-ı Şerif, mübarek ay, gün ve gecelerde Müslümanlar tarafından ziyaret ediliyor. Büyük bir nezaket ve terbiye ile sıraya gelen Müslümanlar, görevlinin yardımı ile Sakal-ı Şerif'i öperek Peygamber Efendimize olan sevgilerini kalplerinde tazeliyor. Ordu Müftü yardımcısı Saim Şirin, bazı vatandaşların sakalın Peygamber Efendimiz’e ait olup olmadığı hakkında merak etmesi ile ilgili olarak, Efendimiz’in sakalının ışığa tutulduğunda gölgesi olmadığını ve yanmama özelliğine sahip olduğunu belirtti. Teravih namazı sonrası cemaate gösterilen Sakal-ı Şerif, ziyaretlerin ardından tekrar Ordu Müftülüğü’ne götürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.