Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ordu, yaban arılarının istilasına uğradı

Ordu, yaban arılarının istilasına uğradı

Ordu’da havaların sıcak gitmesine bağlı olarak artış gösterdiği ileri sürülen halk arasında 'sarıcalı' olarak bilinen sarı yaban arılarının saldırısına uğrayan çok sayıda vatandaş soluğu hastanelerin acil servislerinde aldı....

  • Ege Postası
  • 25.09.2013 - 11:12
Ordu’da havaların sıcak gitmesine bağlı olarak artış gösterdiği ileri sürülen halk arasında 'sarıcalı' olarak bilinen sarı yaban arılarının saldırısına uğrayan çok sayıda vatandaş soluğu hastanelerin acil servislerinde aldı. Arı sokması sonucu şehirde son iki ayda hastanelere iki bine yakın kişi başvururken, alerjisi olan iki kişinin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

BAŞHEKİM ENGİNYURT: VATANDAŞ DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLMALI

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yard. Doç. Dr. Özgür Enginyurt, vatandaşların arı sokmalarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını istedi. Enginyurt, “ Eğer kişinin arı sokmasına karşı alerjisi varsa, yanında hapını taşımalı ve daha arı sokmadan tedbirini almalı." şeklinde konuştu.

ARI SOKMASININ HASTALIĞA İYİ GELDİĞİ İNANCININ TIPDA YERİ YOK

Arı sokmasının başta romatizma olmak üzere bazı hastalıklara iyi geldiğini düşünenlere de Baştabip Özgür Enginyurt’tan uyarı geldi. Durumu ‘Doğru bilinen yanlış’ olarak değerlendiren Baştabip Enginyurt, ‘Özellikle romatizmaya iyi geldiği bilinir ama böyle bir durumun tıpta yeri yok’ diye konuştu.
Yaban arılarından sadece vatandaşlar değil bal üreticileri de şikayetçi. Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın, sarı yaban arılarının normal bal arılarına çok büyük zararı verdiğini, bal arıları kovanda güçsüz olması halinde kovanı sarı yaban arılarının 15 günde bitirebileceğini ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.