Dolar 34,1224
%0.07
Euro 38,1089
%0.04
Altın 2.873,000
%-0.07
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Organ bağışı ve nakli bu sergide hayat buldu

Organ bağışı ve nakli bu sergide hayat buldu

Ege Üniversitesi'nde açılan 'İyilik: Sağlık' adlı fotoğraf ve çeşitli nesnelerin yer aldığı sergide, organ bağışının tarihsel sürecine yönelik eşitli görseller sunuldu, bilgiler aktarıldı.

  • Ege Postası
  • 04.11.2016 - 16:07

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde, 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında, Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, Ege Üniversitesi ve Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği katkılarıyla 'İyilik: Sağlık' adlı sergi açıldı. Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'ndeki sergide; "ülkede ilk kalp nakli ne zaman yapıld? Hangi hastanede, hangi doktor tarafından, hangi hastaya yapıld? İlk Kornea nakl? Organ naklinin tarihsel süreci, teknolojinin sağlığa katkısı ve organ nakli aktörleri" anlatıldı. Dünyada ve Türkiye'de ilk organ nakilleri, nakil olmuş, nakil bekleyen hastalar ve sağlık çalışanları ile yapılmış video röportajlar, nakil ameliyatları sırasında kullanılan bazı nesneler, anatomik örnekler ve organ bağışı kampanyalarında kullanılan afişler gibi bilgi, belge ve nesneler ziyaretçilere sunuldu. Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, siyasi parti yöneticileri ile vatandaşlar sergiyi gezdi. 

Kürator Necla Güher, organ bağışı ve nakli konularında konuşma yaptı. İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu ise İzmir'de 3 bin 800, ülke genelinde ise 25'inin üzerinde organ nakli bekleyen kişi olduğunu belirterek, bağış için çağrı yaptı. Karşıyaka'da organ bağışı hatıra ormanı oluşturulduğunu da hatırlatan İzzettinoğlu, "Kurumlara tebrik yolladığımızda o kurum adına 5 fidan dikerek organ bağışına dikkat çekiyoruz. Her konuda yanımızda olan Ege Üniversitesi'ne şükranlarımı sunuyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan ise organizasyonda emeği geçenlere teşükkür etti.

Serginin 2-4 Kasım Ege Üniversitesi MÖTBE'de, 7-11 Kasım Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Bornova Ek Hizmet Binasında ziyaret edebileceği belirtildi. Öte yandan konser sonrası Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sait Eğrilmez ve grubu 'Korneanın Sesi', konser verdi.

İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu 'Korneanın Sesi' adlı grup adına 'Karşıyaka Organ Bağışı Hatıra Ormanı'na 5 fidan dikildiğini belirterek, gecede emeği geçenlere plaket sundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.