Dolar 34,2753
%0.1
Euro 37,6484
%0.05
Altın 2.919,010
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Orman köylüsüne 745 milyon TL işçilik bedeli ödendi

Orman köylüsüne 745 milyon TL işçilik bedeli ödendi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın orman köylülerine sağladığı maddi destek her geçen yol artıyor. Bakanlık, ormanlardaki odun üretimi işinde çalıştırdığı orman köylülerine milyonlarca lira destek sağladı. Orman ve Su İşleri Bakanı...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 11:55
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın orman köylülerine sağladığı maddi destek her geçen yol artıyor. Bakanlık, ormanlardaki odun üretimi işinde çalıştırdığı orman köylülerine milyonlarca lira destek sağladı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, 2012 yılı sonunda üretim sahasında çalışan orman köylülerine 745 milyon TL tutarında işçilik bedeli ödemesi yapıldığını açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü orman köylerinde yaşayan yaklaşık 7 milyon orman köylüsüne uyguladığı maddi desteklere devam ediyor. Türkiye’de bulunan 21 bin 800 orman köyünde yaşayanların sosyal ve ekonomik hayat standartlarını geliştirmekle sorumlu olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı uygulamaya koyduğu projelerle orman köylerinin kalkınmasını sağlıyor. Hayata geçirdiği projelerin yanı sıra kredi ve hibe destekleri ile birlikte orman köylerinde yaşayan vatandaşlara istihdam sağlayan Bakanlık, ayrıca bu köylerdeki vatandaşlara yakacak olarak ve inşaatlarda kullanmak üzere gerekli tomrukları indirimli olarak veriyor.

Orman Kanunu'nun 31, 32, 33 ve 34.ncü maddesi gereği orman köylülerine ve kooperatiflerine her yıl yakacak olarak ve inşaat yapımında kullanılmak üzere indirimli odun veren Bakanlık uyguladığı indirim bedelini kendisi karşılayarak orman köylülerine sübvansiyon sağlıyor. 2002 yılında orman köylülerine 91 milyon 500 bin TL sübvansiyon ve maddi destek sağlayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu rakamı 2012 yılı sonu itibariyle 225 milyon 156 bin TL’ye çıkardı.

ORMAN KÖYLÜLERİNE DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Son 10 yılda orman köylerine sağlanan sübvansiyon ve desteklerin 2 kattan fazla arttığını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2013 yılı sübvanse ve destek hedefinin 240 milyon TL civarında olacağını belirtti. Prof. Dr. Eroğlu, bakanlık olarak orman köylülerinin hayat standartlarının yükseltilmesi için farklı projeler geliştirdiklerini ve yine bu projelerle yeni istihdam alanları oluşturduklarını kaydetti.

Ormanlardaki odun üretimi işinde de orman köylülerinin çalıştırıldığını ifade eden Bakan Eroğlu, 2012 yılı sonunda üretim safhasında çalışan orman köylülerine 745 milyon TL tutarında ödeme yapıldığını, bu yolla köylülerin yerinde istihdamının sağlandığını vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.