Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Örnekköy konutları hakkında açıklama: 'Hata yok, usulsüz mühürleme var'

Örnekköy konutları hakkında açıklama: 'Hata yok, usulsüz mühürleme var'

S.S.İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada; "Kooperatifimiz hiçbir siyasi partiyi ve görüşü temsil etmemektedir. Basında yer aldığı gibi CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun kooperatifimiz ile hiçbir ilgisi yoktur. Kooperatifimiz kurucularından veya üyelerinden değildir. “HATALI BETON VE EKSİK DEMİR İMALATI” ithamını kesinlikle kabul etmiyoruz. Kooperatif yönetimi olarak, usulüne uygun yapılmayan mühürleme işlemi ile ilgili hukuki itirazlarımızı yaptığımızı ve yapılan imalanan projeye uygun olup olmadığı konusunda gerekli teknik görüşün yetkili kurumlarca incelenerek kararın verilmesi konusunda hukuksal işlemlerimizi başlatacağımızı bildiririz." denildi.

  • Ege Postası
  • 13.06.2023 - 09:20
  • Güncelleme: 13.06.2023 - 09:52

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Örnekköy’deki yaklaışık 48 bin metrekarelik toplu konut projesinin bir bölümünün 'eksik demir ve hatalı beton kullanımı' nedeniyle Karşıyaka Belediyesi tarafından mühürlenmesi ile kentte başlayan tartışmalar sürüyor. 

S.S.İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi yönetim kurulu tarafından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Ortaya atılan iddialarla ilgili yapılan açıklamada, "İzmirli iş insanları olarak 'Taşın altına elimizi değil yüreğimizi koyduğumuz projenin' siyasi malzeme yapılarak bu şekilde gündeme gelmesi bizi olduğu kadar, birikimleriyle konut  sahibi olma hayalinde olan ortaklarımızı ve buradan kentsel dönüşüm sonunda elde edeceği konuta sahip olma hayaliyle yaşayan dar gelirli hak sahiplerimizi de derinden yaralamaktadır. Yapılan inşaatlarımızda projesine, fen ve ilim kurallarına ve imar yönetmeliklerine aykırı hiçbir durum yoktur. Bilimsel raporlar bunu ispatlayacak" denildi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.