Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Ortaçağ zindanı mı Eğitim kurumu mu'”

“Ortaçağ zindanı mı Eğitim kurumu mu'”

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Toros’ta Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’nun içler acısı haline isyan etti. Moroğlu, Milli Eğitim Bakanı’nı, İzmir Valisi ve eğitim yöneticilerini, sorumluluğa davet etti.

  • Ege Postası
  • 28.08.2013 - 14:21
İZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Gültepe Toros Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, “Dokunsan yıkılacak” gibi duran, velilerin “hayvan damı için bile kullanılmaz” dediği Toros Kazım Karabekir İlköğretim Okulu için İzmir Valisi’ni, Milli Eğitim Bakanlığı’nı sorumlu ve çözüm odaklı davranmaya çağırdı, “Çocuklarımıza böyle bir yerde eğitimi reva görmeniz kabul edilemez. Ayrıca bir depremde yaşanacak olumsuz sonuçlarda, sorumluluk benim değil, diyemezsiniz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Moroğlu, Muhtar Murat Türkay, Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Hüseyin Yörükçü, mahalle sakinlerinden Mehmet Gökçe ve Yüksel Erkem ile birlikte duvarında çatlaklar oluşan, pencere doğramaları küflene, çatı sının tahta malzemesi çürüyen Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’nun dersliklerini dışarıdan inceledi. Moroğlu, gözlemlerini şu cümlelerle özetledi: “Burası ortaçağ zindanı mı, yoksa bir eğitim kurumu m? Burada çocuklarımızın eğitim görmesini istemeniz bile utanç verici. Ortaçağ zindanı bile daha yaşanabilir bir yerdi. Günümüzün zindanları bile buradan daha konforlu…”

Muhtar Türkay, daha önce Kaymakam, İl Milli Eğitim Müdür, Vali ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a okulun içler acısı durumu ilettiklerini; okulun yıkılıp yeniden yapılmasına yönelik çalışma başlatılacağı sözünü aldıklarını söyledi. Türkay, “Ancak mülki amirlerle, eğitim bürokrasisiyle ve bakanla yapılan görüşmelerimize rağmen, 3 üç yıllık zaman boşa geçti. Koca bir yaz tatilini daha çivi çakmadan geçirdik. Görüşmelerimizden çocuklarımızı mutlu edecek bir sonuç alamadık. Söz verilmesine rağmen söylenenlerin yapılmaması sadece çocuklara değil anne ve babalara yapılan bir saygısızlık” dedi.

Moroğlu, okul bahçesindeki Atatürk heykeli kaidesinde yazılı bulunan “Atatürk’ün öğretmenlere vasiyeti” olarak da bilinen “Öğretmenler, cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözlerine dikkat çekti. Moroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herhalde eğitim yöneticilerimizin vicdanları pranga altında ki, yıllardır sorunlarını gördükleri halde bu okulu kaderine terk etmişler. Hangi okulu imam hatip yapacağım diye düşünmeye ayırdıkları zamanın yarısını, okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirmeye ayırsalar; bu kötü manzaraları yaşamayız…”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.