Dolar 34,2503
%0.03
Euro 37,5865
%-0.12
Altın 2.921,510
%0
Bist-100 9.110,00
%0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Osmanlı Ocağı sahaya indi!

Osmanlı Ocağı sahaya indi!

HDP ve CHP binaları ile Hürriyet'e saldırıların altından "Saray'ın Yeniçerileri" diye bilinen Osmanlı Ocakları çıktı.

  • Ege Postası
  • 10.09.2015 - 09:35
Taraf'ın haberine göre, Ankara'daki HDP Genel merkezine ve ülke genelinde bu partinin pek çok bürosuna yönelik saldırılar ile Kürt işçilere yönelik ırkçı nefret, geçen Salı günü iç savaş provası olarak değerlendirilmesine neden oldu. ‘Kara Salı' akşamında yaşanan saldırgan protestoların arkasından ‘ocak tartışması' başladı. Tartışmanın fitilini MHP'ye ve CHP'den gelen açıklamalar ateşledi. Çanakkale Ülkü Ocakları HDP binalarını taşlayanların AKP teşkilatından olduğunu açıklarken Sincan CHP yöneticileri de kendilerine saldıranların ‘Sarayın Yeniçerileri' olarak bilinen Osmanlı Ocakları üyeleri olduğunu bildirdi. Bu açıklamalar gözlerin AKP'nin arka bahçesi olarak nitelendirilen Osmanlı ocaklarına çevrilmesine yol açtı.

MHP ‘BÖLME PLANI'NDA VAR

Türkiye, Osmanlı Ocakları ismini, daha önce gündeme getiren ‘Derin AKP' tarafından hazırlanan MHP'yi bölme planları ile duydu. MHP'yi bölme planında, Ülkü Ocakları'na karşılık Osmanlı Ocakları oluşturulacağı ve bunların 81 ilde kısa sürede örgütlenerek gençlerin buluşma noktası olacağına ilişkin bilgiler yer aldı. Osmanlı Ocakları, daha sonra ise AKP teşkilatları tarafından organize edilen birçok eylemde rol üstlendi. Son olarak, şehit cenazelerinde AKP yöneticilerine yönelik tepkilere karşı Osmanlı Ocakları'ndan timler oluşturularak tepkilerin bastırılmasına yönelik karar alınması, Osmanlı Ocakları'nın bir anda Türkiye'nin gündemine gelmesine yol açtı.

HDP VE CHP SALDIRILARINI KİM YAPTI

Kara Salı olarak görülen 8 Eylül gecesinde yapılan eylemler sırasında bir çok HDP ve CHP merkezine saldırı gerçekleştirildi. hatta bazı illerde ise Kürt olduğu gerekçesiyle bazı vatandaşların saldırılar yapıldı ve bu saldırıların MHP'nin gençlik teşkilatı olarak bilinen Ülkü Ocakları üyeleri tarafından gerçekleştirildiği öne sürüldü ve eylemleri yapan kişilerin kurt işareti yapması ise bu konudaki iddiaları güçlendirdi.

Ancak Çanakkale Ülkü Ocakları'ndan gelen HDP il binasının taşıyan ve ‘bozkurt işareti yapan kişiler AKP teşkilatındandır' açıklaması ve CHP Sincan teşkilatından gelen, ‘ilçe binasına saldıran Osmanlı ocakları üyeleridir' beyanları kafalarda soru işaretlerine yol açtı. Bu açıklamalar aynı zamanda AKP'nin gençlik Teşkilatı olan Osmanlı ocaklarını sorgulanmasına yol açtı.

OCAK BAŞKANININ ADI DİNK CİNAYETİYLE ANILIYOR

Genel başkanını Kadir Canpolat'ın yürüttüğü Osmanlı Ccakları 2009 yılında kuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'a kadar bir çok üst düzey görevli devlet görevlisi ile çok rahatlıkla görüşen Osmanlı ocakları yöneticileri, bir çok karanlık eylemi ile birlikte anılması dikkat çekti. Örneğin ocağın başkanlığını yürüten Kadir Canpolat'ın ismi Dink cinayetiyle Papa 16. Benedictus'a yönelik yönelik saldırı hazırlığında da geçti.

TAYYİP'İN ASKERLERİYİZ SLOGANI

Osmanlı ocaklarının resmi internet sitesinde ocağın 2009 yılında kurulduğu bilgisinin yer veriliyor. Ve kısa süre içinde Türkiye'nin 81 iline yayılan ocağın üyelerinden ise aidat almadığı öne sürüldü. Ocak yönetimi ise cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM başkanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere bir çok kamu görevlisi ile çok rahatlıkla görüşmesi dikkat çekti. Ocağın resmi internet sitesinde bu ziyaretlerle ilgili çok sayıda resim paylaşılırken ocak başkanının lüks bir makam aracı olması ve plakasının ‘Osmanlı Ocağı Genel Başkanı' yazması dikkat çekti. Sitede Kadir Canpolat'ın bazı konuşmalarına da yer verildi. Konuşmalarda ve açıklamalarda Osmanlı Ocaklarının 400 vekil projesine destek çıkması dikkat çekti

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.