Dolar 34,0054
%-0.17
Euro 38,1000
%0.51
Altın 2.835,370
%1.16
Bist-100 9.889,00
%1.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Osmanlı salnameleri veri tabanı kullanıma açıldı

Osmanlı salnameleri veri tabanı kullanıma açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Kütüphanesi, Osmanlı salnamelerinden (yıllık) 523 adet eserin tam metin PDF’lerini internet sitesinden paylaşıma açtı. Araştırmacılar, http://ktp.isam.org.tr/salname adresinden...

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 14:20
Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Kütüphanesi, Osmanlı salnamelerinden (yıllık) 523 adet eserin tam metin PDF’lerini internet sitesinden paylaşıma açtı. Araştırmacılar, http://ktp.isam.org.tr/salname adresinden salnamelere ulaşabilecek.

Kütüphanenin internet sitesinde Osmanlı devlet ve vilayet salnameleri ile nevsallere ulaşılabiliyor. Proje yöneticisi Mustafa Birol Ülker, salnamelerin bir şehrin tarihi, edebiyatı ve sosyal yapısıyla ilgili bilgiler verdiğini hatırlattı. Tarih, edebiyat ve diğer sosyal bilimler araştırmacılarına kolaylık sağlamak amacıyla bu projeyi uyguladıklarını dile getiren Ülker, "Araştırmacılar, arşivlerimizde mevcut olan salnamelerden istedikleri yılın belgelerine ulaşabilecek. İsterlerse bilgisayarlarına ücretsiz indirilebilecek veya kağıt çıktı alabilecek." dedi. Ülker, Osmanlıca makale ve risalelere de aynı veri tabanı üzerinden ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Salname, yıllık anlamına geliyor. Osmanlı döneminde resmi nitelikli devlet, vilayet salnameleri bulunduğu gibi özel nitelikli salnameler de mevcuttu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.