Dolar 34,1738
%0.11
Euro 38,1823
%-0.16
Altın 2.937,270
%0.13
Bist-100 9.829,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ötnü:Hata, heyecan ve acemilik

Ötnü:Hata, heyecan ve acemilik

AK Parti Konak’ta, belediye meclis toplantısında yaşanan kriz parti içinde çatlak yarattı.Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, meclisi terk etmeyen Teyfik Erdoğan hakkında disiplin işlemi başlatacağını açıkladı. İlçe Başkanı Yaşar Ötnü ise, meclisin terk edilmesinin doğru olmadığını ifade etti, "Önemli konular grupta konuşuluyor. Bazen spontane gelişen durumlar yaşanıyor. Aniden karar vermek gerekebiliyor. Bu yüzden hatalar olabiliyor.İlk defa meclis üyeliği yapan arkadaşlarımız fazla. Kötü niyet yok.Heyecana ve acemiliğe bağlıyorum”dedi.

  • Ege Postası
  • 08.07.2014 - 16:19
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti Konak’ta parti içi çatlak yaşanıyor. Konak Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci oturumuna CHP Grubu’nun geç gelmesine kızan ve toplantıyı terk etme kararı alan Ak Parti Grubu’nda karara aykırı hareket ederek salondan ayrılmayan meclis üyesi Teyfik Erdoğan için disiplin işlemi başlatıldı.

"ŞANLI DİSİPLİN İÇİN DÜĞMEYE BASTI"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

DİSİPLİN SUÇU
Aynı zamanda ilçe başkanı Yaşar Ötnü’nün iş ortağı olan Erdoğan’ın tavrını sert bir dille eleştiren Konak Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, disiplin sürecini başlattıklarını açıklamış ve “ Grup başkanvekili adayı olmuştu. Olamayınca hazmedemiyor. Muhalefet yaparsın.İçerde yaparsın.  Herkesin önünde böyle olmaz. Grup toplantısı yapacağız. Tutanağımızı tutacağız.Dünyanın neresine giderseniz gidin yapılan disiplin suçudur.Bu partide siyasete devam etmek istiyorsan grup kararına uymak zorundasın.Biz disipline yollayacağız” demişti.

TERK ETMELERİ DOĞRU DEĞİL
AK Parti Konak İlçe Başkanı Ötnü Ege Postası’na yaptığı açıklamada, AK Parti Grubu’nun meclisi terk etmesinin doğru olmadığını ifade etti.Ötnü Ak Parti grubundaki bir çok ismin ilk defa meclis üyesi olduğunun altını çizdi ve, “ Meclisteki bir çok arkadaşımız ilk defa meclis üyesi oldu.Heyecan diyebilirsiniz,  acemilik diyebilirsiniz, hata diyebilirsiniz. Her yeni dönemde böyle şeyler yaşanabilir.Yeni arkadaşlarımıza ikazı yaptım. Meclisi terk etmeleri doğru değil. Önemli konular grupta konuşuluyor. Bazen spontane gelişen durumlar yaşanıyor. Aniden karar vermek gerekebiliyor. Bu yüzden hatalar olabiliyor . Yeni meclis üyesi sayısı fazla. Kötü niyet yok.Heyecana ve acemiliğe veriyorum. Büyütecek bir durum yok” dedi.

PARTİYİ TEMSİL ETTİM
Erdoğan ise  resmi bir grup kararı alınmadan meclisi terk etme durumunun doğru olmadığın ifade etti, parti adına bir meclis üyesinin mecliste bulunması gerektiğinin altını çizdi. Erdoğan, ‘’ Ömür bey söz alıp biz toplantıyı terk ediyoruz deyince bende şaşırdım. Meclis açılmış ve meclis devam edecekse parti grubu adına orada birinin temsil etmesi gerekiyor, bende bu yüzden kaldım. Disipline verilirsem orada gerekli açıklamayı yaparım zaten” dedi.

PARTİ İÇİ SEÇİM FİTİLİ ATEŞLEDİ
 Geçtiğimiz günlerde ilçe teşkilatı içinde yapılan grup başkanvekili seçiminde meclis üyeleri, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili olan  Bilal Doğan’ın yerine yeni grup başkanvekilini seçti. İlçe Başkanı Yaşar Ötnü’nün desteklediği Belediye Meclis Üyesi Teyfik Erdoğan ile Ömür Şanlı arasındaki seçimde Şanlı, yeni grup başkanvekili oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.