Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öykü kahramanını bekliyor

Öykü kahramanını bekliyor

İzmir'de lösemi teşhisi konulan ve ilik nakli bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için donör arayışı sürüyor. Anne Eylem Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının da ihtiyacı olan kök hücre nakli için yüzde 100 uyum gerektiğini söyledi. Kampanyalar sürüyor, yüzde 100 uyumlu donör aranıyor

  • Ege Postası
  • 21.01.2019 - 11:29

İzmir'de yaşayan Çağdaş ile Eylem Yazıcı çiftinin 3,5 yaşındaki kızları Öykü Arin'e nadir görülen Juvenil Miyelomonositik Lösemi tanısı konuldu. İlik nakli olması gereken ve Antalya'da tedavisi süren Öykü Arin için birçok yerde bağış kampanyası sürerken, henüz uygun donör bulunamaması üzüntü yarattı.

"Öykü için Brezilya'da yüzde 70 uyumlu olduğu tespit edilen donörün verileri, diğer testlerde uyumsuz çıktı." diyen Yazıcı, yurt içi ve yurt dışında donör bulmak için düzenledikleri kampanyaya daha yoğun şekilde devam ettiklerini bildirdi.

Türkiye'deki donör sayısının çok düşük olduğunu anlatan Yazıcı, "Türkiye'deki donör sayısının en az 3 milyon olması lazım. Şu an 400 bin civarı." dedi.

Kök hücre bağışının yapılması için birçok şehirde çalıştıklarını ancak ulaşamadıkları yerler olduğunu belirten Yazıcı, "Bağış etkinliği yapamadığımız şehirlerde destek bekliyoruz. Çankırı, Kilis, Afyonkarahisar, Nevşehir, Isparta, Kahramanmaraş, Osmaniye, Erzurum, Kars, Siirt ve Hakkari'de etkinlik yapamadık." diye konuştu.

Yazıcı, kızı için "Benim Öyküm" ismiyle hazırladıkları kısa filmde oyuncuların "Donör olun" çağrısında bulunduğunu da sözlerine ekledi.

AVM'DE KAMPANYA

olduğu gibi İzmir'deki bir AVM'de de Kızılay işbirliği ile kök hücre bağışı etkinliği düzenlendi. İzmirliler, Öykü Arin ve tüm lösemili çocukların hayata tutunmasını sağlamak amacıyla 19- 20 Ocak tarihlerinde kan bağışında bulundu. Gönüllülerin yoğun ilgisi nedeniyle kan bağış aracı önünde kuyruk oluştu. İki gün içerisinde 300'e yakın gönüllü kan bağışında bulundu.

NASIL DONÖR OLUNUR'

Donör olmak isteyen kişinin kan grubunun bir önemi bulunmuyor. İlik naklinde kan grubu değil doku grubu uyumu önemli. Donör adaylarının, Kızılay Kan Merkezlerine ya da mobil araçlarına başvurarak bu taleplerini iletmeleri halinde, kan örnekleri ücretsiz olarak alınıyor. 18-50 yaş arasında, Hepatit B, Hepatit C, sifiliz, AIDS hastalıklarına yakalanmamış, kanser tedavisi görmemiş, sürekli ilaç kullanılmasını gerektiren kronik bir hastalığı olmayan herkes, kök hücre bağışında bulunarak donör olabiliyor. (AA-DHA)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.