Dolar 33,9948
%0.3
Euro 37,8661
%0.71
Altın 2.822,950
%0.47
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özcan Purçu'dan eski partisi CHP'ye aday ayarı

Özcan Purçu'dan eski partisi CHP'ye aday ayarı

14 Mayıs 2023 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi CHP'den tekrar aday gösterilmeyince zehir zemberek açıklamalarla istifa eden Özcan Purçu, bugün CHP İzmir İl Başkanlığı binası önünde Roman vatandaşlarla açıklama yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday isim konusunda CHP Genel Merkezi'ne ayar çeken ve "İzmir, CHP’nin kalesi değil" diyen Purçu, “Biz çantada keklik değiliz.Genel seçimleri yaşadık, 6 milyon Roman’ın TBMM’de temsilcisi yok. CHP ile yürüttüğümüz Roman siyaset çalışmasını, genel seçimlerde yine CHP sonlandırdı. Genel seçimlerde Türkiye’nin her yerindeki Roman mahallelerine bakın bakalım oylar yüzde kaç düşmüş. Yüzde 50’den fazla oy kaybedildi yanlış yapılan tercihler, masa başında belirlenen adaylar yüzünden. Bari bu yerel seçimlerde aday yapmayın. CHP Genel Merkezi’ne sesleniyoruz, masa başında karar değil halkın istediği adayları koyun.u yerel seçimlerde de masa başında belirleyeceği adayları İzmir’e getirirse kimse bu hatayı telafi edemez.” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.01.2024 - 15:10
  • Güncelleme: 23.01.2024 - 15:40

EGEPOSTASI- CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacağı henüz Genel Merkez tarafından berirlenmezken Roman yurttaşlar, aday isim ile ilgili düşüncelerini paylaşmak üzere CHP İzmir önünde bir araya geldi.

14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde CHP'den tekrar aday gösterilmeyince zehir zemberek açıklamalarla partiden istifa eden Özcan Purçu, öncülüğünde bir araya gelen Romanlar, adeta CHP’ye meydan okudu.

ESKİ PARTİSİNE 'ADAY' AYARI

Romanlar adına konuşan Özcan Purçu,  “İzmir’de Tunç Başkan ile yeni bir dönem açıldı. Ama yeni dönem belirsizlikler ile dolu. Açık ve net ifade ediyoruz, bizler Roman Mahalleleri’nde hizmet almak istiyoruz. Genel seçimleri yaşadık, 6 milyon Roman’ın TBMM’de temsilcisi yok. 24 yıldan beri CHP ile yürüttüğümüz Roman siyaset çalışmasını, genel seçimlerde yine CHP sonlandırdı. Genel seçimlerde Türkiye’nin her yerindeki Roman mahallelerine bakın bakalım oylar yüzde kaç düşmüş. Yüzde 50’den fazla oy kaybedildi yanlış yapılan tercihler, masa başında belirlenen adaylar yüzünden. Bari bu yerel seçimlerde aday yapmayın. CHP Genel Merkezi’ne sesleniyoruz, masa başında karar değil halkın istediği adayları koyun. Bu yerel seçimlerde de masa başında belirleyeceği adayları İzmir’e getirirse kimse bu hatayı telafi edemez. Eski bir CHP’li olarak hataları söylemek istiyorum… Resmi olarak belki bağımız koptu ama bari gönül bağımızı koparmayalım! Yaptığınız hatalarla gönül bağımızı da koparmayın. CHP’nin İzmir’de emekçileri, Konak’ta emekçileri var. Muhsin Kurt, Sema Pekdaş, Musa Çam var… Emekçileri masada kenarı itip masa başında benim adamım gelecek deyip aday belirlerse CHP İzmir’e güvenmesin” dedi.

Purçu, “İzmir, CHP’nin kalesi değil. İzmir demokrasinin kalesi. Bunun herkes bilsin, artık Romanlar kendisine kim kucak açıyorsa o isme kucak açacak. Romanlar çantada keklik değil. Büyükşehir'in kuruluşundan bugüne kültür dairesinde bir tane Roman çalışmıyordu. Sanatla müzikle kültürle yoğrulmuş toplumun elemanları, Tunç Soyer döneminde işe girdi. Biz hizmetlerin devamı için bize kucak açan adayı istiyoruz. Ben siyaseti bıraktım, bu cümleleri bir Roman olarak söylüyorum. CHP hata yaparsa yine telafi edemez. Bizler 600’den fazla Roman dernek ve federasyonuna sahibiz. Bu dönemde de Romanların inisiyatifi adaylara ve hizmete yansımazsa bizler ona göre karar vereceğiz. Biz örgütlüyüz, tepkimizi de vermesini biliriz” dedi.

Öte yandan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağına yönelik iddialara ilişkin konuşan Hüseyin Heptepe ise, “Filiz Sengel’i İzBB başkanlığına istemiyoruz, ona sengelme diyoruz” diye konuştu. 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.