Dolar 34,1990
%0.05
Euro 37,9258
%-0.44
Altın 2.913,640
%0.61
Bist-100 9.618,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özcan: Sinekle mücadelede başarıya ulaştık

Özcan: Sinekle mücadelede başarıya ulaştık

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan yaz mevsiminde sıkıntı oluşturan sivrisinek ve benzeri haşerelere karşı mücadelenin sonucunu aldıklarını belirtti. Özcan yaptığı açıklamada sivrisinek ve haşerelere karşı verdikleri...

  • Ege Postası
  • 09.07.2013 - 14:29
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan yaz mevsiminde sıkıntı oluşturan sivrisinek ve benzeri haşerelere karşı mücadelenin sonucunu aldıklarını belirtti.

Özcan yaptığı açıklamada sivrisinek ve haşerelere karşı verdikleri mücadele sonucunda, Mersin'in sineksiz bir yaz mevsimi geçirdiğini kaydetti. Haziran ayından bu yana Belediye’ye sivrisinekle ilgili hiçbir şikayetin gelmediğini vurgulayan Başkan Macit Özcan, "Sivrisineklerin yumurtlama evresi denilen kış döneminde çalışmalarına başlayan ekiplerimiz, araç filomuza kattığımız 21 adet sinek ilaçlama aracı ile bütün mahallelerimizde her gün ilaçlama yapmakta ve sivrisinekle ilgili bir sorun yaşanmamaktadır." diye konuştu.

Kış boyunca köprü altları, dere kenarları, rögar ve depo gibi kışlaklara çekilen sineklerin tespit edilen alanlarında, belirli periyotlarla larva ve uçkun mücadelesi yapıldığını anlatan şöyle devam etti:
"Belirlenen üreme alanlarında uygun aralıklarla, yeterli dozlarda ilaçlama yapılarak, sivrisineklerin çoğalmaları önlendi. Aldığımız araçlarla da yaz mevsimini yaşadığımız bugünlerde mahalleler her gün düzenli olarak havadan ilaçlanmaktadır." dedi.

Başkan Macit Özcan açıklamasının sonunda, "Elimizdeki araç ve teknik personelle yaptığımız çalışma neticesinde, şu ana kadar sivrisinek konusunda herhangi bir şikayet almadık. İnşallah aldığımız önlemlerle yaz mevsimi sonuna kadar da halkımız, sivrisineklerin ve benzeri haşerelerin oluşturduğu bir sıkıntıyla karşılaşmayacak. Görev yetki ve sorumluluğumuz bünyesinde, yaz mevsiminin sonuna kadar, her 2 mahalleye bir araç düşecek şekilde yoğun ilaçlama çalışmaları devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.