Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özel çocuklardan, özel konser

Özel çocuklardan, özel konser

Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) bünyesinde kurulan kısa adı İZOT olan İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu, Güzelbahçe’de muhteşem bir konser verdi. Orçun Berrakçay yönetimindeki 30 kişilik koro Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu’nda müzik ziyafeti sundu.

  • Ege Postası
  • 11.12.2014 - 10:32
Yaşları 5 ile 26 arasında değişen 30 otistik çocuk, yaklaşık 90 dakika hem koro halinde hem de tek tek performans sergiledi.

Konseri izleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Ben pek çok profesyonel ve amatör koronun konserini dinledim. Ancak bu kadar anlamlı bir koroyu ilk kez dinlemenin mutluluğunu yaşadım. Güzelbahçe’de halen üç ayrı yerde otistik çocuklara eğitim veren kurum var. Belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. Size de her zaman kapımız ve gönlümüz açık. Çocuklara eğitim veren gönüllü eğiticileri kutluyorum” dedi.

Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği Başkanı Engin Güngör, 1.5 yıl önce dört kişiyle kurulan orkestra ve koronun bugün 30 kişiye ulaştığını belirterek, “Tek başına oldukları zaman hiç bir iş yapamayan çocukların birlikte olduğu zaman neler başarabileceğini göstermek adına oluşturduğumuz bu topluluk şu anda ülkemizde ilk ve tek olma özelliğini koruyor. Amacımız otizm hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak” dedi.

Bu arada otistik çocuklardan oluşan koro, şarkı ve türkülerini Soma ve Ermenek’te yaşamlarını yitiren madenciler, Gezi olaylarında ölen gençler ve Suriye’deki savaşta yaşamlarını yitiren çocuklar için söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.