Dolar 34,1352
%0.08
Euro 38,2446
%0.2
Altın 2.918,280
%0.13
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özkan: Bornova’nın hizmet almasını istiyorsak belediyeyi kazanmalıyız

Özkan: Bornova’nın hizmet almasını istiyorsak belediyeyi kazanmalıyız

Bornova AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özkan Bornova’nın hizmet alamamasını CHP, Büyükşehir ve ilçe belediyesi arasında yaşanan uyumsuzluğa bağladı. Özkan, Bornova’nın hizmet alması için AK Parti belediyeciliğine ihtiyacı olduğunun altını çizdi ve, “ Kazanırsanız hizmet etme fırsatı yakalıyorsunuz. Kaybederseniz hiçbir şey yapamıyorsunuz. Hepimizin amacı Bornovalıya hizmet etmek ise önce belediyeyi kazanmak lazım” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.01.2013 - 11:39
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve aynı zamanda Büyükşehir ve Bornova belediye meclis üyesi olan CHP İlçe Başkanı Enver Dündar arasında yaşanan koordine eksikliğinin Bornova’ya zarar verdiğini, Bornova’yı hizmetten uzaklaştırdığını söyleyen AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, AK Parti İzmir Milletvekilleriyle birlikte uyum içinde çalışarak ilçe için önemli adımlar attıklarını söyledi.

“İHYA ETMELERİ GEREKİRKEN”

Son günlerde yağan yağmurlar nedeniyle en fazla mağdur durumda olan ilçelerin başında gelen Bornova’da yaşanan sıkıntının faturasını başkanlara kesen Özkan, “İlçe belediyeleri diyor ki alt yapı bizim işimiz değil. Bakın şimdi. Aziz Bey Bornovalı. Eğer ki Bornova Belediyesi bu sıkıntılarını bu vatandaşın yaşadığı alt yapı ile ilgili problemleri plan ve proje dahilinde Aziz Bey’e ulaştırsa, Aziz Bey kesinlikle gereğini yapacaktır. Her alanda olduğu gibi bu alanda da Bornova’nın koordine eksikliği var. Bir ilçe belediye başkanı düşünün ki Büyükşehir Belediye Başkanı ile sürekli kavga etsin… Kendi içlerindeki kavga, belediye başkanlarının çekişmesi insanları bıktırdı. Aynı partiden iki belediye başkanı Bornova’yı ihya etmeleri gerekirken bakıyorsunuz ki gazetelere yansımaları kavgayla... Artık insanlar da yoruldu bundan…Biz kuru kuruya eleştirelim yani siyaset olsun diye konuşalım diye bir derdimiz yok. Bornovalıları kandırmasınlar. Vatandaş ciddi anlamda CHP belediyesinden sıkıntılı.Bir il genel meclis üyesi istifa ederken diyor ki ‘Bornova Belediye Başkanı’ndan 2 yıl boyunca randevu alamadım onun için istifa ediyorum’ bence sözün bittiği yer…Koordinasyon eksikliğini gözler önüne seren başka bir örnek” dedi.

“BİRİ MAHSUR YOK DİYOR BİRİ İTİRAZ EDİYOR”

CHP İlçe Başkanı Başkanı Dündar’ın aynı zamanda meclis üyesi olduğunun da altını çizen Özkan, ilçeye kurulması gündemde olan çöp transfer merkezi hususunda da yaşanan koordinasyon eksikliğinin ilçelinin kafasında soru işaretleri bıraktığını belirtip, “ İlçe başkanı ‘mahsuru yok’ diyor… İlçe belediye başkanı çöpe itiraz ediyor. Biz bu konuları hayretle izliyoruz. İlçe başkanı ve ilçe belediye başkanı arasında da ciddi bir uyumsuzluk var. Bornova’nın sıkıntısını AK Parti olarak biz dile getiriyoruz. Bornova artık yaşanılabilir bir yer olmaktan çıkarıyor CHP belediyeciliği” dedi. 

ÇÖPE İTİRAZ EDİLDİ
AK Parti, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova Işıklar mahallesine yapmayı planladığı "çöp transfer istasyonu" planına askıdan inmeden itiraz etti. AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, "Gerekli itirazı yaptık. Bu tesisi istemiyoruz. Eğer itirazımız istediğimiz şekilde sonuçlanmazsa mahkemeye gideceğiz" dedi.

“İKİNCİ BİR İŞİNİ SÖYLESİN”
Bornova’da insanların yaşam kalitesini yükseltecek yatırımların yapılmadığını, ilçe belediye başkanına sadece pazaryerleri için teşekkür edebileceklerini belirten Özkan, “pazaryerleri dışında Bornova için yaptığı ikinci bir işini söylesin. Pazar yerleri haricinde sayın belediye başkanımız desin ki Bornova’nın yaşam kalitesini arttıracak şunu yapıyorum. Ama diyemez çünkü yok. Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanlarının katılımıyla açtık dedikleri bir çok proje olduğu gibi durmakta. Özellikle çarşı daha 6 ay açılmaz…” diye konuştu.

“KOCAOĞLU BORNOVALI AMA…”
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Bornovalı olması nedeniyle kamuoyunda ‘En çok yatırımı Bornova’ya yapıyor’ algısının olduğunu belirten Özkan, “ Aziz Bey Bornovalı olmasına rağmen çok farklı bir yatırım buraya yapılmamıştır. Homeros Vadisi yapıldı. Aşık Veysel Rekreasyon alanı yapıldı. Önemliydi. Yeşil alan korunması anlamında önemliydi. Mahkeme de olduğu için çok detayına girmeden bir şey söyleyeyim. 25 milyon lira yatırım yapılmış olan bir yere, mahkeme sonucuna göre 80-100 milyon lira bedel ödeneceği söyleniyor. Yapılan iki tane yatırım. Başka bir yatırım yok. 25 milyon liralık bir iş yapıyorsunuz, 80-100 milyon liralık bir bedel ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu nasıl bir anlayıştı? Bu nasıl bir Bornovalılıktı? Bornova’yı nasıl korumaktır. Diğer belediyeler diyordur ki Bornova’ya yatırım yapıyor. Buna verilecek cevap koca bir hayır” dedi.

BORNOVA’YA TOKİ GELİYOR
CHP ve belediyelerde olmadığını söylediği koordinasyonun AK Parti’de Bornova’ya hizmet için üst düzeyde olduğuna dikkat çeken Özkan, AK Partili milletvekilleriyle uyumlu içinde çalıştıklarının altını çizip Ankara ile sürekli temas halinde olduğunu ve ilçe için önem arz eden projeleri yakından takip ettiğini belirtti. Bornova’da önceliklerinin hastane, kültür merkezi, emniyet binası ve TOKİ olduğunu ifade eden Özkan çalışmaları şu sözlerle anlattı; “İlçe emniyet müdürlüğü hizmet binası için 3,5 dönüm civarında bir alan emniyet müdürlüğüne tahsis edildi. Fakat biz yatırım bütçesine girmesini istiyoruz. Vekilimiz Nesrin Ulema başta olmak üzere diğer milletvekillerimize ve bakanlarımıza da ulaştırdık bu konuyu….İnşallah bir an önce olacak. Çünkü bizim emniyet binamız lojmandan bozma 2 katlı bir yer. Bornova’ya yetmiyor. Vatandaşa sağlıklı hizmet vermekte zorluk çekiliyor. Yatırım planına alınır alınmaz çok güzel olacak. Kültür Merkezi’nin kabası bitti.İnce çalışmalar için ihaleye çıkılacak. Kültür ve Turizm Bakanımızın İzmir’e her gelişinde kendisiyle Kültür Merkezi’nin durumu hakkında görüşüyorum…Trafik Hastanesi’nin 200 yataklı ilavesi başladı. Ama orası da öyle bir duruma düştü ki müteahhitlerin kendi aralarında çekişmeden dolayı kazısı bitmiş olan inşaat durmuş vaziyette. Bu iş bizi üzüyor mahkeme sonuçlanarak işimize devam etmek istiyoruz. Bu konuyu da yakından takip ediyoruz. En çok üzerinde durduğumuz konuysa TOKİ…. Bornova’da TOKİ yok. Şu anda İzmir geneline baktığınız zaman da en uygun yerlerin Bornova’da olduğunu düşünüyoruz. Bornovalı’dan TOKİ için büyük bir talep var. Dar gelirli insanlar konut edinmenin tek yolunun TOKİ olduğunu düşünüyor. Biz de onların önünü açacağız. Harika bir yerimiz var.Bu konuda da Vekilimiz Aydın Şengül’le diyalog içindeyiz…Vekillerimiz gerçekten teşkilatın içerisinden olmasından dolayı çok ciddi güç alıyoruz. Bakanlarımız da aynı şekilde. Bir derdimiz var ise gidip rahatlıkla anlatabiliyoruz. Bu bize ciddi anlamda güç veriyor. Bize ellerinden gelen desteği veriyorlar”

“BORNOVA’NIN HİZMET ALMASINI İSTİYORSAK BELEDİYEYİ KAZANMALIYIZ”

Geçmiş yıllara göre yönetimdeki arkadaşlarının ve ilçe teşkilatının daha duyarlı olduğunu söyleyen Özkan, teşkilata seçim sürecinde yapmaları gerekenleri uyarılarda bulunarak anlattı. Özkan, Bornova’nın hizmet alması için AK Parti belediyeciliğine ihtiyacı olduğunun altını çizdi ve, “ Kazanırsanız hizmet etme fırsatı yakalıyorsunuz. Kaybederseniz hiçbir şey yapamıyorsunuz. Hepimizin amacı Bornovalıya hizmet etmek ise önce belediyeyi kazanmak lazım. El ele kol kola çalışmalıyız. 103 bin oyumuz var. 108 bin de CHP’nin var. Biz önce 103 bini bir arada tutacağız. Ondan sonra diğer partilerden de arkadaşları ikna edeceğiz. Bizi dinleyin bizim projelerimiz bu bunları yapmak istiyoruz sizden de destek istiyoruz diyeceğiz. Ama siz bu 103 bini bir arada tutamazsanız sizin başarılı olma olanağınız yok” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.