Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
PKK operasyonu zanlıları sorguda

PKK operasyonu zanlıları sorguda

Manisa'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 kişi, bu sabah sağlık kontrolünden geçirildi.

  • Ege Postası
  • 17.03.2016 - 11:53
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün sabah, PKK-KCK ile örgütün gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'nin (YDG-H) eylemleri sonrası 'izinsiz gösteri yapmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarını işlediği belirtilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. HDP İl, Yusemre ve Şehzadeler ilçe binaları da dahil olmak üzere 13 adreste arama yapıldı.

HPD Manisa İl Eş Başkanları H.A. ve S.T.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Operasyon çerçevesinde HDP İl, Yunusemre ve Şehzadeler ilçe binalarında yapılan aramalarda bilgisayar belleklerinin kopyası ve bazı evrakların alındığı görüldü. Ayrıca partinin il binasında duvara asılı bulunan Abdullah Öcalan posteri de söküldü.

Yapılan aramalardan sonda dün gece saatlerinde HDP Yunusemre İlçe Eş Başkanı M.Y.P. ile Şehzadeler İlçe Eş Başkanı S.B. de gözaltına alındı ve gözaltı sayısı 12'ye çıktı. 

Operasyon çerçevesinde gözaltına alınan HPD Manisa İl Eş Başkanları H.A. ve S.T., HDP Yunusemre İlçe Eş Başkanı M.Y.P., Şehzadeler İlçe Eş Başkanı S.B. ve diğer zanlılar Y.D., K.T. A.Y., M.Ş.B., M.M.B., A.Ç., A.B. ve M.A. bugün saat 05.00 sıralarında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Manisa Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. 

Sağlık kontrolünden geçirilen ikisi kadın toplam 12 kişi daha sonra sorgularına devam edilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.