Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pakistan Başbakanı: Çin ile ilişkilerimiz baldan tatlı

Pakistan Başbakanı: Çin ile ilişkilerimiz baldan tatlı

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Çin ziyareti çerçevesinde temaslarda bulunmaya devam ediyor. Çin Başbakanı Li Keqiang ile bugün öğlen saatlerinde görüşen Şerif, "Çin ile ilişkilerimiz Himalaya dağlarından yüksek, denizlerden derin ve...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 15:08
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Çin ziyareti çerçevesinde temaslarda bulunmaya devam ediyor. Çin Başbakanı Li Keqiang ile bugün öğlen saatlerinde görüşen Şerif, "Çin ile ilişkilerimiz Himalaya dağlarından yüksek, denizlerden derin ve baldan tatlıdır." dedi. Li ise Çin halkına karşı beslediği derin muhabbetten dolayı Şerif’e şükranlarını sundu.

Hükümeti kurduktan sonra ilk ziyaretini diplomatik ve askeri müttefiki Çin’e yapan Pakistan Başbakan Şerif, ülkesinde enerji krizleri ve ekonomik sıkıntılarla mücadele için altyapı projeleri oluşturmaya çalışıyor. İki başbakanın yaptığı görüşmede, Pakistan’da oluşturulacak Kara-kurum otobanı önerisinin de bulunduğu bir dizi anlaşmalar yapıldı. Ziyaret çerçevesinde yapılan anlaşmada ekonomik açıdan uzun vadeli planlamalar, çocuk felcinin önlenmesi ve teknolojik anlaşmalar gibi maddelerin yanında Pakistan’ın uluslararası ağlara bağlantısını artıracak 44 milyon dolarlık fiber optik kablo döşeme projesi de bulunuyor.

Ayrıca Şerif'in başkanlığını yaptığı Pakistan Müslüman Birliği-N (PML-N) partisi ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) arasında işbirliği imzalandı.

Çin ve Pakistan arasındaki ticaret hacmi geçtiğimiz yıl 12 milyar dolara ulaşmıştı. Bu rakamın önümüzdeki 3 yıl içerisinde 15 milyar dolara yükselmesi hedefleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.