Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Parklara büyük yatırım

Parklara büyük yatırım

Park ve yeşil alan yatırımlarına büyük önem veren Bornova Belediyesi, bu yöndeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son 4 yılda 119 adet park yapan Bornova Belediyesi, toplam değeri 726 bin lirayı bulan yeni bir çalışma yapıyor. İlçenin dört bir yanındaki parklar yenileniyor. Parklara yeni oyuncaklar, spor aletleri ve banklar yerleştiriliyor, eskiyenler yenileriyle değiştiriliyor. Kent mobilyalarının tamamının Ağustos ayı başına kadar monte edilmesi planlanıyor.

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 09:38
İZMİR - Son dört yılda yaptığı yatırım ve çalışmalarla ilçe sınırları içerisinde parkı olmayan mahalle bırakmayan ve kişi başına düşen yeşil alan miktarını Avrupa standartlarının üzerine çıkaran Bornova Belediyesi, yeni bir çalışmanın startını verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, toplam maliyeti 726 bin TL’yi bulan yatırım ile Bornova’nın dört bir yanındaki 26 parka yeni oyuncaklar, spor aletleri ve banklar yerleştirmeye başladı. Çalışma kapsamında eskiyen kent mobilyaları da yenileri ile değiştiriliyor.

Oyuncaklar; 19 adet kuleli oyun seti, 10 adet salıncak, 8 adet tahterevalli ve 1 adet dönerli oyun elemanından oluşuyor. Spor aletleri arasında ise her biri 13’er adet olmak üzere bisiklet-step, bacak esnetme, bacak güçlendirme, çiftli yürüme, serbest yürüyüş, engelliler için halter ile yine engelliler için kol ve ayak çalıştırma aletleri var. Parklara yerleştirilecek metal bankların sayısı ise, 50 adeti katlanabilir reklam panolu, 250 adeti arkalıklı olmak üzere toplam 300 adet. Toplam maliyeti 726 bin TL’yi bulan oyuncak, spor aleti ve bankların tamamının Ağustos Ayı başına dek monte edilmesi planlanıyor.

Parksız mahalle kalmadı

Kent içinde nefes alacak alanlar oluşturan Bornova Belediyesi, dört yılda 119 park yaptı. Aynı dönemde 600 bin metrekare yeşil alan oluşturuldu. Bu çalışmalar sayesinde kişi başına düşen yeşil alan miktarı Avrupa ortalaması olan 7 metrekarenin üzerine çıkarak 7.49 metrekareye ulaştı. Işıkkent, Pınarbaşı, Mevlana, Evka-3, Evka-4, Kızılay ve İnönü mahallelerinde ise engelli çocukların binebilecekleri şekilde tasarlanmış oyuncakların bulunduğu 7 özel park yapıldı.

Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını ifade eden
Bornova Belediye Başkanı Profesör Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘‘İlçemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını Avrupa standartlarının üzerine çıkarmayı başardık. Rekreasyon alanları ve parklar yaptık. Şimdi bu alanlardaki standartları daha da yükseltiyoruz. Parklarımızı estetik kent mobilyaları ile donatıyoruz. Bu anlamda ciddi bir yatırım yaparak çalışmalara başladık. Özellikle çocuklarımız, kadınlar, yaşlılar ve engelli vatandaşlarımız bu parklardan daha etkin bir şekilde yararlanabilecek’’ diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.