Dolar 34,1311
%0.1
Euro 37,9969
%-0.25
Altın 2.884,570
%0.33
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Patlamada şehit olan askerin dokusundaki plastik patlayıcı kimyasalı raporu (2)

Patlamada şehit olan askerin dokusundaki plastik patlayıcı kimyasalı raporu (2)

Afyonkarahisar'da şehit olan bazı askerlerin doku parçaları üzerinde, patlayan cephanelikteki el bombalarında bulunması mümkün olmayan plastik patlayıcı kimyasalı (PETN) ve çukur imha kimyasallarının (HMX) varlığı tespitine ilişkin Adli...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 14:38
Afyonkarahisar'da şehit olan bazı askerlerin doku parçaları üzerinde, patlayan cephanelikteki el bombalarında bulunması mümkün olmayan plastik patlayıcı kimyasalı (PETN) ve çukur imha kimyasallarının (HMX) varlığı tespitine ilişkin Adli Tıp Kurumu Başkanlığı raporunda ilginç bilgiler yer alıyor.

ATK'nın 28.03.2013 tarihli raporunun bulgular ve sonuç kısmında konuya ilişkin tedaylara yer veriliyor. Gönderilen doku parçaları yetersiz olduğu için sistematik toksikolojik analizin yapılamadığı belirtilen raporda, doku parçalarında patlayıcı madde aranması istendiği, ancak laboratuvar şartlarında istenilen analizin yapılamaması yüzünden İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Kimya İhtiyas Dairesi'ne söz konusu örneklerin gönderildiği, anılan dairenin 10.12.2012 tarih ve 12/94667/4785 sayılı raporuna göre, "Gönderilen doku parçasında HMX, RDX, TNT, PETN, 2,4-DA-6-NT/2,6-DA-4-NT bulunduğu (birbirinden ayırt edilememektedir) NG, TETRYL ise bulunmadığı kayıtlıdır." deniliyor.

Raporun sonuç kısmında ise Bekir ve Satı oğlu, Faruk Ergenç'e ait olduğu tespit edilen ceset parçalarının Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesi otopsi salonunda yapılan incelemeleri ve inceleme sırasında alınan doku örneklerinin biyolojik ve kimyasal incelemelerinde elde edilen bilgi ve bulgularına yer veriliyor. Buna göre, söz konusu kişinin ölümünün patlayıcı madde infilakı kaynaklı genel beden travması ile parçalayıcı etki sonucu meydana gelmiş olduğu kanaatine varıldığının belirtildiği raporda, şöyle deniliyor: "Kişiye ait gönderilen doku parçaları yetersiz olduğundan sistematik toksikolojik analiz yapılamadığı. Doku parçalarında patlayıcı madde aranması istenmiş olup, laboratuvar şartlarında istenilen analizin yapılamaması nedeniyle, İstanbul ATK Başkanlığı Kimya İhtisas Dairesi'ne söz konusu örneklerin gönderilmiş olup, anılan dairenin 10.12.2012 tarih ve 12/94667/4785 sayılı raporuna göre, gönderilen söz konusu doku parçasında HMX, RDX, TNT, PETN, 2,4-DA-6NT/2,6-DA-4-NT bulunduğu (birbirinden ayırt edilememektedir) NG, TETRYL bulunmadığını)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.