Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş: ' Bütüncül planlara ihtiyaç var'

Pekdaş: " Bütüncül planlara ihtiyaç var"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, şehirlerin planlamalarında ada bazlı planlar yerine başta şehrin trafik aksını dikkate alan bütüncül planlamalara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, eksik planlamaların şehre zarar verdiğini dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 22.06.2014 - 09:36
İZMİR - Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır ve federasyona bağlı dernek başkanları Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Kentsel dönüşüm ve şehrin planlaması konularının görüşüldüğü ziyarette şehirlerin planlanırken ulaşım yollarının öncelikle düşünülmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Pekdaş, İzmir’in ada bazında değil bütüncül bir planlamaya ihtiyacı olduğunu söyledi.
ŞEHİRLERİN KONSEPTİ OLMALI
Bugüne dek yapılan şehir planlamalarının ada bazında düşünülerek bütüncül planların yapılmadığını ve bu eksikliğinde başta trafik olmak üzere pek çok sorunu doğurduğunu ifade eden Başkan Pekdaş, şehirlerin planlanırken bir niteliği olması gerektiğini savundu. Yapılan planların sosyal yapıyı, tarih değerleri ve ulaşım yollarını kapsaması gerektiğini belirten Pekdaş şöyle konuştu:
“Şimdiye kadar şehir hep ada bazında düşünülmüş, bütüncül plan yapılmamış. Bütüncül plan olmadığı sürece ada bazındaki planlamalar emsal de oluşturuyor. Planlamaları yaparken önce bu şehrin trafik aksanını düşünmeliyiz, şehri bütüncül planlamalıyız. Yollar, metro, otobüs ve tramvay güzergahı düşünülmeden yapılan küçük alanlı planlamalar trafik yoğunluğu oluşturacaktır. Şehir planlanırken yollar düşünülmediği zaman yapılan planlamalar şehre zarar veriyor.  Bu şehrin bir konsepti olmalı, planlar yapılırken günü kurtaran çalışmalar değil, tarihi, sosyal çevresi, ulaşım yolları düşünülerek bir niteliği, amacı olan planlar yapılmalı.”
KAZANAN İZMİRLİLER OLMALI
MÜFED Başkanı Necip Nasır, Türkiye’de müteahhitliğin tanımının olması ve mesleğe belli kriterler getirilerek örgütlü bir yapıya dönüşmesi için federasyon kurduklarını söyledi. İzmir çapında 12 dernekle Müteahhitler Federasyonu'nu oluşturduklarını dile getiren Nasır, kentlerin geleceği için, konutları inşa ederken belediyelerin öngördüğü planların önemine değindi. Nasır, İzmirli müteahhitlerin kentte aktif rol alması gerektiğini belirterek, “Kentsel dönüşümle gecekondu dönüşümünü ayrı tutmak gerekiyor. Ayrıca İzmir’de olacak bir kentsel dönüşümde işin İzmirlilere kalması gerektiğini düşünüyoruz. Biz bunun için bir güç birliği oluşturduk ve bir araya geldik. Bundan sonraki süreçte de İzmir’in yapılanmasında bu kentte güçlü projeler, güçlü firmalar olduğunu göstermeyi amaçlıyoruz” diye konuştu. Ziyaret sonunda Nasır, Federasyon olarak hazırladıkları projeler hakkında Pekdaş’a bilgi verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.