Dolar 38,4217
%0.21
Euro 43,7015
%-0.15
Altın 4.086,720
%-1.04
Bist-100 9.433,00
%-0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş'dan Kubilay mesajı

Pekdaş'dan Kubilay mesajı

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın gericiler tarafından şehit edilişinin 84'üncü yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı.

  • Ege Postası
  • 23.12.2014 - 11:38
İZMİR-  Pekdaş mesajında, 23 Aralık 1930 tarihinde İzmir’in Menemen ilçesinde yedek subay olarak görev yapan Mustafa Fehmi Kubilay’ın, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanımlarını yok etmek isteyen karanlık zihniyetlerce katledildiğini ifade ederek "Cumhuriyet, her dönemde gericilerin, irtica yanlılarının ve din sömürüsü yapanların hedefi olmuştur. 84 yıl önce bugün Asteğmen Kubilay'ı şehit edenler, ülkemizi karanlık günlere geri götürmeyi amaçlamış ancak beklediklerini alamamışlardır. Her kesimce lanetlenen bu vahşet olayı, Anadolu halkının Cumhuriyet'e inanç ve bağlılığını daha da güçlendirmiştir. Bu kara gün, gericiliğe karşı verilen mücadelenin simgesi olmuş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ve özgürlük konusundaki kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Bugün Mustafa Fehmi Kubilay'ı şehit edilişinin 84'üncü yıldönümünde rahmetle anarken, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü için mücadele eden tüm gazi ve aziz şehitlerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Çağdaş ve bilimin rehberliğinde ilerleyen ülkemizin demokratik ve laik bir hukuk devleti olarak kalmasını sağlayarak, gelişmesi yolundaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha dile getiriyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.