Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş’tan Hataylılara pazaryeri müjdesi

Pekdaş’tan Hataylılara pazaryeri müjdesi

Güzelyalı, Göztepe ve Hatay semtlerindeki muhtarlarla biraraya gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geçtiğimiz yıl inşa edilen ancak çatısı yapılmadığı için kullanıma açılamayan Hatay Kapalı Pazaryeri’yle ilgili iki önemli gelişmeyi açıkladı. İlk olarak kapalı pazaryerinin üst çatı projesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanmaya başlandığını dile getiren Pekdaş, üstü örtülerek kullanıma açılacak pazaryerinde haftanın iki günü pazar kurulacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 18.06.2014 - 10:30
Seçildiği günden bugüne yerelde katılımcı yönetim anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçede görev yapan muhtarlarla buluşmaya devam ediyor. İlki Gültepe’de, ikincisi ise Basmane semtinde gerçekleştirilen muhtarlarla toplantıların üçüncüsü bu kez Güzelyalı’da yapıldı. Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Güzelyalı, Göztepe ve Hatay semtlerindeki 11 mahallenin muhtarı katıldı. Belediye bürokratlarının da tam kadro hazır bulunduğu toplantıda bölgenin sorunları masaya yatırıldı, talep ve istekler dile getirildi.
 
PAZARYERİ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
 
Üçüncüsünü düzenlenen muhtarlar toplantısının ana gündemini bölgenin pazaryeri sorunu oluşturdu. Hatay’da geçtiğimiz yıl inşa edilen ancak üst örtüsü olmadığı için kullanıma açılamayan kapalı pazaryerinin durumu görüşüldü. Kapalı pazaryeri açılamadığı için her Perşembe pazarın hala sokak aralarında kurulduğuna dikkat çeken muhtarlar, çatının biran önce yapılmasını talep etti. Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz ilk iş olarak Hatay’daki pazaryeriyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduğunu dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, projenin kısa bir sürede Büyükşehir Belediyesi’nden geçeceğini söyledi. Pekdaş, “Hatay Pazaryeri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilk gündeme getirdiğimiz konu oldu. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na yazı gönderdik ve şu anda projesi hazırlanıyor. Ayrıca Pazarcılar Odası ile de bir liste hazırlayacağız. Bundan sonra sokak aralarında, açıkta pazar kurulmayacak” dedi. Pazarcılar Odası ile de ortak çalıştıklarını kaydeden Pekdaş, hem pazar esnafının hem de vatandaşın mağdur olamaması için Hatay Pazarı’nı haftada iki güne çıkarılması için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.
 
PARKLAR ÇİÇEK AÇACAK
 
Mahallelerin sorunlarının dile getirildiği öne çıkan konulardan bir diğeri de parkların durumu oldu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeni dönemde mevcut tüm parkları yeniden elden geçirmeye başladıklarını belirterek, “Konak’ta parklara ilişkin ne sorun varsa çözeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Konak’taki mevcut tüm parkların ve boş arazilerin tespitini yaptık, listesini çıkardık. Gerekli düzenlemelere de başladık. Buraları Konak halkına yakışır parklar haline getireceğiz” dedi.
 
HALKIN PARASI HALK İÇİN KULLANILACAK
 
Muhtarlardan gelen asfalt ve kaldırım çalışmalarından kaynaklı sıkıntılara da değinen Pekdaş, “İlgili kurumlarla iletişime geçtik. Sokaklarda kazı yapılacak tarihleri istedik. Asfalt ve kaldırım çalışmalarını paralel yürüteceğiz. Asfaltların kazınıp yapılması gerekiyor. Parklarımızı düzenleyeceğiz, kent peyzajını birlikte yenileyeceğiz, kültür merkezlerimizi çalıştıracağız. Harcadığımız para bizim değil halkın parası ve bu yüzden parayı harcarken titiz davranmalı, halk için kullanmalıyız” diye konuştu. Muhtarlarla buluşmaların devam edeceğini belirten Pekdaş, Konak’ın 113 mahalle muhtarıyla da belirli aralıklarla bir araya geleceklerini ifade etti. Her bölgenin farklı bir sosyal yapıya sahip olduğunu ve çözüm yöntemlerinin bu yapıya uygun olması gerektiğini belirten Pekdaş, Konak’ta birlikte yönetimi, dayanışma ve uzlaşmayı hayata geçireceklerini söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.