Dolar 34,2750
%0.1
Euro 37,6855
%0.23
Altın 2.915,520
%0.2
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Perdecilerin atıklarını toplayarak iş hayatına atıldı şimdi kendi işyeri var

Perdecilerin atıklarını toplayarak iş hayatına atıldı şimdi kendi işyeri var

Denizli’de perdecilerin atıklarını toplayarak iş hayatına atılan Gülayşe Yılmaz, aldığı 700 liralık mikro krediyle işini geliştirerek kendi dükkanının sahibi oldu. İki kişiyi yanında istihdam eden Yılmaz, 15 kadına da iş veriyor....

  • Ege Postası
  • 17.06.2013 - 16:43
Denizli’de perdecilerin atıklarını toplayarak iş hayatına atılan Gülayşe Yılmaz, aldığı 700 liralık mikro krediyle işini geliştirerek kendi dükkanının sahibi oldu. İki kişiyi yanında istihdam eden Yılmaz, 15 kadına da iş veriyor. Denizli’de Mikrokredi Şubesi'nin yeni yerine taşınması dolayısıyla bir tören düzenlenerek mikro kredi alan kadınlara çekleri verildi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Nihat Zeybekci, Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ve mikro kredi almaya hak kazanan kadınlar katıldı.

Törende konuşan TİSVA Başkanı Akgül, vakfın 65 bin üyesinden 53 bin kadının kredi kullandığını, 12 binin ise kredi kullanmayı beklediğini söyledi. 68 ilde yürütülen projede kredi kullanım miktarının 700 liradan başladığını 10 bin liraya kadar kredi verilebildiğini belirten Akgül, Türkiye'de yoksulluğun ve işsizliğin olmadığı bir ülke için çalıştıklarını belirtti. AK Parti Nurcan Dalbudak da mikrokredi ile kadınların hayatının yüzde 100 değişebildiğini detek olanlara teşekkür etti. Başkan Zolan da Mikrokredi projesine katkıda bulunmayı tulumbaya su koymaya benzetti. Bu tulumbaya Denizli Belediyesi’nin de 200 bin lira kaynak ayırdığını belirten Zolan, “Başbakanımızın söylediği gibi balık vermek yerine, balık tutmanın öğretilmesi gerekiyor. Aktardığımız kaynak, tulumbaya su koymaktır.” dedi. Vali Demir de Denizli'nin müteşebbis bir yapısı olduğunu tekstilde kadın istihdamında yüzde 47'e ulaşarak Türkiye’de birinci olduğunu vurguladı. Demir, Türkiye’de ilk defa Denizlili kadınların kullandığı mikro kredi ile ihracat yapacak hale geleceğine öne sürdü.

Gülayşe Yılmaz ismindeki bir müteşebbis kadın ise mikro kredi kullanarak işini nasıl geliştirdiğini anlattı. Eşi kanser hastası olduğu için çok sıkıntılar çektiğini anlatan Yılmaz, bir zamanlar imkansızlıklardan dolayı perde dikişçilerin çöplerinde perde kırıntılarını toplayarak poşetlik peçetelik yaptığını dile getirdi. Yılmaz, “Eşim kanser hastasıydı çalışamıyordu. Perde kırıntılarından yaptığım perdeleri pazarlara giderek satmaya başladım. Sonra mikro kredi diye bir şey var dediler. Gittik 700 lira aldık. Onunla perde diken bayanlara dağıttım o paraları. Artık çöpe atmadılar, bana verdiler. Bunları değerlendirerek satarak çok şükür her şeyimi aldım. Şu anda bir Kaleiçi’nde bir perde dükkanım var ikinci şubeyi açmaya çalışıyorum. 15 bayana perde işi veriyorum. Dükkanımda iki sigortalı işçi çalıştırıyorum. İnşallah zamanla ihracat yapacak hale gelirim.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ilk kez mikro kredi kullanacak kadınlara çekleri protokol üyeleri tarafından teslim edildi. Denizli Belediyesi'nin Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda vakfın ofisinin açılışının kurdelesi kesildi. Çatalçeşme Parkı'ında kadınların el işi ürünlerin satışının yapıldığı stantları protokol üyeleri gezdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.