Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Peru’ Mask Müzesi’nde

Peru’ Mask Müzesi’nde

Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir, Peru’nun Cuzco bölgesinde yer alan Paucartambo köyünde, gerçekleştirilen Fiesta del Virgen del Carmen (Kutsal Bakire Festivali) kutlamaları sırasında kendisine armağan edilen maskları Konak Belediyesi Nejdet Alpar Mask Müzesi’ne bağışladı.

  • Ege Postası
  • 16.11.2013 - 10:36
İZMİR- Demir, festival boyunca renkli kostümler, başlıklar ve masklara bürünmüş göstericilerin dans ve müzik eşliğinde sokaklarda dolaştığını hatırlatarak şunları söyledi:
“Gösteriler muhteşemdi. Kutsal Bakire’nin (Hz. Meryem) her yıl dua için gelen sadık insanların dileklerini yerine getirdiğine ve mucizeler yarattığına inanılıyor. Çok çeşitli masklar kullanıyorlar; insanın sevinç, üzüntü ve korku gibi heyecanlarını sembolize eden maskların yanı sıra kedi, kurt, leopar gibi hayvan maskları da bulunuyor. Özellikle keskin ve büyük burunlu, şapkalı maskların Paucartambo’ya özgü olduğunu öğrendim. Bu kutlamaların ve maskların İnka kültüründe kullanılan altın ve gümüşten yapılmış zengin içerikli maskların devamı olduğu düşünülüyor. Bu masklar müzemize çok yakışacak ve çok özel bir köşe oluşacak.”
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan da, Engin Demir’in katkısı nedeniyle koleksiyonun zenginleştiğini ve sanatsever izmirlilerden benzer bağışları beklediklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.