Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pınar KSK'nin yeni antrenörü Markovic İzmir hayranı

Pınar KSK'nin yeni antrenörü Markovic İzmir hayranı

PINAR Karşıyaka'nın 2 yıllık sözleşme imzaladığı yeni antrenörü Nenad Markovic'in tam bir İzmir hayranı olduğu çıktı. Pınar KSK'nin yeni antrenörü Markovic'in bilinmeyenleri

  • Ege Postası
  • 05.07.2016 - 17:11

Trabzonspor Medical Park'ı çalıştırdığı dönemde pek çok kez geldiği İzmir'e hayran olduğunu söyleyen Boşnak antrenör, "Ailemi de buraya getireceğim. İki küçük kızım var. İzmir'de okula başlayacaklar. Karşıyaka'da mutlu ve başarılı olacağım" dedi. Yunanistan'da hem oyuncu hem antrenör olarak görev yaptığı Panionios'un İzmir'de kurulduğunu ve Atina'da Nea Smyrni (Yeni İzmir) semtinde bulunduğunu hatırlatan Markovic, "Orayla burayı çok benzetiyorum. İzmir'de çok rahat, arkadaş canlısı Akdeniz insanları yaşıyor. Daha önce Foça'ya gittim. Favori yemeğim balık" şeklinde konuştu.

Pınar Karşıyaka'nın Ufuk Sarıca yönetiminde tarihinin en başarılı dönemini yaşadığını belirten 48 yaşındaki Markovic, yeni sezonda bütçenin azalacağını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Yönetim bu sezonun yeniden yapılanma yılı olacağını söyledi. Ancak bu hedefsiz olacağımız anlamına gelmiyor. Karşıyaka'nın büyük tarihine, büyük taraftarına ve basketbol kültürüne yakışan bir takım oluşturacağız. Sert oynayan, mücadeleyi bırakmayan ve taraftarıyla bütünleşip sürekli kazanmaya çalışan tutkulu bir takım sözü veriyorum. Geçen sezon olduğu gibi bazı oyunculara 600 bin dolar veremeyiz. 

Bu yüzden mevcut yabancılardan kimlerin kalacağıyla ilgili net konuşamam. 

En yüksek kontratımız 150-200 bin dolar olacak ancak genç, başarı isteyen yabancıları bulacağız."  

GENÇLERLE ANTRENMAN

İzmir'de 10 gün daha kalıp kadro üzerine çalışacak olan Nenad Markovic bu süreçte altyapıdan çıkan Görkem, Arca, Berk, Mert, Mertcan gibi gençleri görmek için onlarla bir antrenman yapacak. Kadrodaki gençlerden Egemen'i tanıdığını söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, "Yaşı genç ama artık oynamaya başlaması lazım. Ondan büyük bir beklenti var. Kendini göstermeli" dedi. 

Pınar Karşıyaka'nın ligde yüksek bütçeli rakipler arasından kendine yine yer bulacağını belirten Boşnak antrenör, Avrupa'da yer alacakları Şampiyonlar Ligi'nin en az Eurocup kalitesinde, zorlu olacağını söyledi.

POLİTİKADA 4 AY

Ülkesi Bosna Hersek'de bir dönem Başkent Saraybosna'da belediye başkan yardımcısı olarak politikaya atılan Nenad Markovic görevinin yalnızca 4 ay sürdüğünü söyledi. Politikayı sevmediğini, içinde yer almak da istemediğini söyleyen Markovic, "Avrupa'nın üst düzey takımlarında 20 yıl oynayıp ülkemde milli takımı çalıştırdım. Sosyal demokratım ve politikayla tek alakam oy vermekten ibaret. O dönem eşimin hamileliği nedeniyle Saraybosna'daydım ve belediyede spor yatırımları için çalışmamı istediler. Neyse ki Panionios'la anlaştım ve bu dönem kısa sürdü" (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.