Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pınar Karşıyaka gündeme damga vurdu: Bisikletli kutlama

Pınar Karşıyaka gündeme damga vurdu: Bisikletli kutlama

Pınar Karşıyaka, Euroleague'de bu sezon Final Four oynayıp son şampiyon Fenerbahçe Ülker'i Türkiye Basketbol Ligi play off yarı final serisinde 3-1'le geçip 28 yıl sonra finale çıkarak spor gündemine damgasını vurdu. Pınar Karşıyaka gündeme damga vurdu

  • Ege Postası
  • 07.06.2015 - 14:16
İZMİR - Sponsorluk, forma-salon reklamları ve kombine kart gelirleriyle birlikte tüm bütçesi yaklaşık 9 milyon TL olan Pınar Karşıyaka, 87 milyon TL maliyetli rakibini İstanbul'daki ilk maçta aldığı galibiyetten sonra İzmir'deki iki müsabakada da binlerce taraftarının desteğiyle dize getirdi. Karşıyaka'nın 82-64 kazandığı son maçta oluşan müthiş atmosfer, görülmeye değerdi.

"KAF-KAF FENERBAHÇE ÜLKER'İ PARKEDE EZDİ! ADINI FİNALE YAZDIRDI..." HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Tarihinde üçüncü kez finale çıkan Pınar Karşıyaka, finalde 31 yıl sonra bir kez daha Anadolu Efes'le eşleşti. Daha önce 1983-84 sezonunda eşleşen 2 takım arasında oynanan final serisinde gülen taraf 2-1'le Efes oldu. Pınar Karşıyaka, ligdeki ilk ve tek şampiyonluğunu 1986-87'de finalde Galatasaray'ı 2-1'le geçerek kazandı. 

Şampiyonun belli olacağı seri 9 Haziran Salı günü normal sezonu üst sırada bitiren Anadolu Efes'in ev sahipliğinde başlayacak. 4 galibiyete ulaşan tarafın kupayı kaldıracağı seride 2'nci maç 11 Haziran Perşembe yine İstanbul'da, 3'üncü ve 4'üncü maçlar 14-16 Haziran'da İzmir'de oynanacak.

TARİHİ YAZAN ADAM

Pınar Karşıyaka antrenörü Ufuk Sarıca, 3 yılda yeşil kırmızılı kulübe tarihi başarılar yaşattı. Pınar Karşıyaka 2012-13'te Eurochallenge Cup'ta final oynatan, geçen sezon Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandıran Ufuk Sarıca, takımını 28 yıl sonra finale de taşıdı. Antrenörlük kariyerinde ülkesi Sırbistan'la 1997'de Avrupa, 1998'de dünya şampiyonluğu yaşayıp kulüpler düzeyinde Avrupa'da 10 kupa kaldıran Fenerbahçe Ülker Antrenörü Zeljko Obradovic bile Ufuk Sarıca karşısında çaresiz kaldı.

KUPA FİNALİ GARANTİ

Pınar Karşıyaka, Türkiye Basketbol Ligi'nde finale yükselmekle üst üste 2'nci kez Cumhurbaşkanlığı Kupası finali oynamayı da garantiledi. Yeşil kırmızılı ekibin finaldeki rakibi Anadolu Efes, bu sezon Türkiye Kupası'nı da kazandığı için, iki takım otomatikman en büyük kupanın finalinde de eşleşmiş oldu. Pınar Karşıyaka, geçen sezonun Türkiye Kupası şampiyonu olarak bu sezon başında Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde karşılaştığı Fenerbahçe Ülker'i 77-75 yenerek kupayı 27 yıl sonra müzesine götürmüştü.

EUROLEAGUE İÇİN 4 MİLYON EURO BÜTÇE

Pınar Karşıyaka, finale çıkarak en büyük hedefi olan Euroleague'in kapılarını ardına kadar açtı. Euroleague yönetimi A lisans sahibi Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker dışında ülkemizden bir takıma daha wildcardla kontenjan verecek. Finale çıkarak sportif başarı kriterinde diğer adayları geride bırakan Pınar Karşıyaka, kulübün en büyük destekçisi Yaşar Holding'ten de katkı sözü aldı. 

Yönetimin ziyaret ettiği Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Euroleague'in yeni sezonda kriter olarak belirlediği 4 milyon Euro bütçe konusunda gerekli katkıyı yapacaklarını söyledi. Euroleague'in resmi sitesi de Pınar Karşıyaka'nın finale çıkmasından, "Gerçekten tarihi bir galibiyeti kutladılar" diye bahsetti.

BİSİKLETLİ KUTLAMA

Fenerbahçe Ülker galibiyeti sonrası salonda "Ankara'nın Bağları" şarkısı eşliğinde taraftarla göbek atan Pınar Karşıyaka'nın ABD'li oyuncuları Dixon, Strawberry ve Gabriel ile Kolombiyalı Palacios, maç bitiminde bisiklet keyfi yaptı. Pınar Karşıyaka'nın yıldızları, eğlence merkezlerine gitmek yerine bisikletleriyle tur attı. 

Yeşil kırmızılı kulüpteki 3 yıllık müthiş katkısının ödülünü, A Milli Takım'da oynayacak ilk siyahi oyuncu olarak alan Dixon, fotoğrafı Facebook hesabında, "Biz kazandık çünkü bizde ego yok. Birbirimizi alınmadan eleştiririz. Sıradan insanlarız, zafer kazanır ve bisikletlerimize atlarız" mesajıyla paylaştı. Türk pasaportu almaya hazırlanan Dixon, milli takımda oynamak için hiçbir ücret de talep etmedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.