Dolar 34,2909
%0.36
Euro 37,5042
%-0.05
Altın 2.921,110
%1.1
Bist-100 8.914,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Plastik kapaklar engelli aracına dönüşüyor

Plastik kapaklar engelli aracına dönüşüyor

Bursa'da plastik şişe kapağı toplama kampanyası kapsamında daha önceden dağıtılan 60 akülü tekerlekli sandalyenin ardından 20 tane daha törenle ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi tarafından yürütülen...

  • Ege Postası
  • 03.08.2013 - 13:03
Bursa'da plastik şişe kapağı toplama kampanyası kapsamında daha önceden dağıtılan 60 akülü tekerlekli sandalyenin ardından 20 tane daha törenle ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi tarafından yürütülen kampanya, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Plastik kapaklardan elde edilen gelirlerle ve hayırseverlerin katkılarıyla alınan akülü tekerlekli sandalyeler için Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM)'de düzenlenen törene BKK Başkanı Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Ümit Korkmaz, BKK Yürütme Kurulu üyeleri, meclis başkanları, çalışma gruplarının temsilcileri, derneklerin temsilcileri, öğrenciler ve engellilerin aileleri katıldı.

BKK Başkanı Pala, gönüllülerin destekleriyle Ramazan ayında hayırlı bir iş yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin her türlü desteği verdiğini, BKK'nin de toplum yararına işler yaptığını dile getiren Pala dört meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüyle beraber 49 ayda 5 bin 700 faaliyete imza attıklarını ifade etti. Pala, “Bursalılar ve BKK olarak önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Yaptığımız işlerin en başında, Engelliler Meclisi‘yle birlikte yaptığımız çalışmalar gelmektedir. İnsanımızın içerisinde olan dayanışma duygusunu biraz daha öne çıkarmak adına plastik kapak toplama kampanyasını önemsiyoruz. Toplanan bir kapağın, başka birisine fayda sağladığını görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin, BKK'nin, SOMER Derneği ve Emniyetli Geri Dönüşüm firmasının desteğiyle Engelliler Meclisi’nin organizasyonunda yapılan çalışma, Türkiye’de son derece ciddi, tutarlı ve sistemli yapılan tek kapak toplama kampanyasıdır.” dedi.

Bursa’nın her yerinden kapakların kendilerine ulaştırıldığını, piyasanın üstünde bir fiyatla alan Emniyetli Geri Dönüşüm firmasına teslim edildiğini anlatan Semih Pala, başvuruları da uzmanlar eşliğinde araştırmalar yaparak değerlendirdiklerini söyledi. Bu zamana kadar 60 adet akülü tekerlekli sandalye dağıttıklarını, 20 taneyi daha törenle verdiklerini belirterek, “Komisyon kararıyla hak kazananlar arasında da kura çekilerek sandalyeler dağıtılıyor. 80 engelli bireyimize bu şekilde akülü sandalyelerini teslim ettik. Ne kadar çok kapak toplanırsa bizler de o kadar çabuk akülü sandalyeleri teslim ederiz. Ayrıca ‘Üç Yürek El Ele’ ve ‘Engelsiz Nağmeler’ projeleri de akülü sandalye projesini destekleyen çalışmalardır. Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk projesi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu elbette gönüllülerimizin ve BKK’nin başarısıdır.” diye konuştu. Pala ayrıca kampanyaya katkı yapanlara, projenin başarılı olması için gece gündüz koşan Engelliler Meclisi üyelerine, BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin’e, Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku’ya ve BKK personeline teşekkür etti.

BKK Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez ise 100 akülü sandalye hedefiyle başlattıkları kampanyada 80 adete ulaştıklarını kaydetti. Projeyi 100’e ulaştıktan sonra bitirmeyeceklerini açıklayan Sönmez, Bursalıların engelli bireyler konusunda duyarlı hale gelmesinin de sevindirici olduğunu belirtti. BKK Engelliler Meclisi’nin gönüllü üyesi Ayhan Zenbilci de kampanyaya Bursa’da herkesin sahip çıktığını, akülü araçların dağıtımı kadar engellilerin rahat hareket edebilecekleri alanların oluşturulmasının da önemli olduğunu ifade etti. Kaldırımların işgal edilmemesini, yayalara bırakılmasını isteyen Zenbilci, özellikle esnafın kaldırımları teşhir alanı yapmaktan vazgeçmesini talep etti.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Ümit Korkmaz, BKK Engelliler Meclisi ile birlikte projenin içerisinde yer aldıklarını, bu sayede Bursa’da ihtiyacı olan herkese akülü sandalyelerin ulaştırılacağını dile getirdi. BKK Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı ile Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu da katkı yapan herkese teşekkür etti. Teslim töreninde ayrıca öğrenciler de duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından BKK Başkanı Pala ve protokol tarafından akülü tekerlekli sandalyeler Asuman Şenol, Behice Tanın, Cemal Eker, Talha Ogün Gündoğan, Necla Yılmaz, Mustafa Atıl, Onur Demiröz, Mehmet Can Özağan, Murat Dindartürk, Meryem Cansu Tunç, Mustafa Soylaşan, Cemile Kurtulmuş, Nurgül İlçin, Osman Akın, Kübra Salır, Kadir Kandemir, Remziye Mutaf, Kadir Karataş, Nuran Şahin ve Ramazan Aslan’a teslim edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.