Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Plevneliev: Etnik çatışma denemeleri ateşle oynamaktır

Plevneliev: Etnik çatışma denemeleri ateşle oynamaktır

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, ülkede 3 haftadır süren protesto dalgasını değerlendirerek toplumun demokrasiye yeni bir kapı araladığını belirtti. Bulgaristan vatandaşlarının artık hukuk devletine münafi işlere karşı çıktığını...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 15:45
Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, ülkede 3 haftadır süren protesto dalgasını değerlendirerek toplumun demokrasiye yeni bir kapı araladığını belirtti.

Bulgaristan vatandaşlarının artık hukuk devletine münafi işlere karşı çıktığını söyleyen Cumhurbaşkanı, protestoların barışçıl olmasının da toplumun olgunluğunu gösterdiğini vurguladı.

Bulgaristan'ın gurur duyduğu etnik ve dini hoşgörüyü bozmak istenildiğine de değinen Plevneliev, "Suni olarak etnik çatışma körüklenmektedir. Bu, ateşle oynamaktır ve sonu felaket olur. Komşu ülkelerdeki olaylardan hiçbir ders almadık mı'" ifadelerini kullandı.

Demokratik enstrüman olan seçimlerin insanları korkutmak için kullanılmasına karşı çıkan Plevneliev, Seçim Kanunu'nda değişiklikler yapılması taraftarı olduğunu kaydetti.

Ülkenin bulunduğu durumla alakalı görüşmeler başlatacağını belirten Plevneliev, devletin imajı kötüyken ülkeye yatırım da çekilemeyeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Plevneliev, "Siyasilere karşı beklentiler artmaktadır. İnsanlar 'mafya'sloganları atıyor. Hükümet ve parlamentoda yer alan partilerin, yeraltı örgütleriyle bağlarını kestiklerine dair inandırıcı adımlar atmaları lazım. Halk artık gözlerini kapatmayacaktır. Siyasilerin de gözlerini açma zamanı gelmiştir." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.