Dolar 34,2970
%0.38
Euro 37,5242
%0.01
Altın 2.916,690
%0.95
Bist-100 9.018,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polenz: Batı demokrasiye sahip çıkmalı

Polenz: Batı demokrasiye sahip çıkmalı

Almanya Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz (CDU), Mısır’daki askeri darbe sebebiyle Alman dış politikasının zor günler geçirdiğini söyledi. Hıristiyan Demokrat Birlik Partili siyasetçi, ''Batı, demokrasi...

  • Ege Postası
  • 07.07.2013 - 16:52
Almanya Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz (CDU), Mısır’daki askeri darbe sebebiyle Alman dış politikasının zor günler geçirdiğini söyledi. Hıristiyan Demokrat Birlik Partili siyasetçi, ''Batı, demokrasi ve hukuk devletini Arap ülkelerinde bir model olarak sunarken sorumluluktan kaçıp Mısır’daki askeri tedbirlerden memnuniyet duyamaz. Sonuçta hataları da olsa Mursi halkın çoğunluğu tarafından seçildi.’’ dedi.

Polenz ''Demokrasinin doğumuna asker yardımcı olamaz. Almanya’da bazılarının Cumhurbaşkanı Mursi’nin hatalarını ve ihmallerini öne çıkarıp sanki askeri güvenceyle oluşturulmuş Hüsnü Mübarek iktidarının daha iyi olduğunu söylemesi beni endişelendiriyor.'' ifadeleriyle şaşkınlığını dile getirdi.

Bir sonraki yasama dönemi için milletvekili adayı olmayacağı belirtilen Polenz, partisi içinde aykırı çıkışlarıyla tanınıyor. Türkiye’nin AB üyeliğini savunan Polenz, aktif siyaset hayatını bırakacak.

Öte yandan Alman medyasında da Mısır’daki askeri müdahaleye ''Darbe'' diyemeyen ve mesafeli yaklaşan Batı’ya ve Alman hükümetine yönelik eleştirilere yer veriliyor. Süeddeutsche Gazetesi’nde Batı’nın tepkisini eleştiren Lars Langenau, başta Amerika olmak üzere Batı ülkelerinin ''darbe'' diyemediklerini ve verdikleri tepkinin gülünç olduğunu yazdı.

‘Kime göre demokrasi’ diye soran Langenau, demokrasi seçimle iktidara gelmiş birisinin askeri darbeyle uzaklaştırılmasına sessiz kalan batılı liderlerin demokraside sınıfta kaldığını kaydetti.

Langenau, ''Batılı liberal demokratlara, demokratik seçimle iktidara gelmiş birisi İslamcı olunca, kabullenmek acı veriyor.'' ifadelerini kullandı.

Der Spiegel dergisi de Ocak ayı sonunda Berlin’e resmi ziyaret gerçekleştiren Mursi’yle Başbakan Merkel’in görüştüğünü ve Merkel’in ''Mısır’ın değişiminde Almanya’nın değişim partneri'' olmak istediğini söylediğini hatırlattı. Der Spiegel ayrıca Mursi’nin tekrar iktidara gelebileceğini yazdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.