Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polis Sözcüsü: Ölen Hans mı yoksa Hasan mı, diye soranlara ‘Berlinli’ diyorum

Polis Sözcüsü: Ölen Hans mı yoksa Hasan mı, diye soranlara ‘Berlinli’ diyorum

Berlin Polis Sözcüsü Stefan Redlich, suç işleyenlerin kökenine ancak Yahudi karşıtlığı, Ortadoğu ile ilgili meseleler veya İslamofobik olaylarda baktıklarını söyledi. Bunun dışında suçlunun kökeni hakkında bilgi vermediklerini belirten...

  • Ege Postası
  • 29.04.2013 - 13:59
Berlin Polis Sözcüsü Stefan Redlich, suç işleyenlerin kökenine ancak Yahudi karşıtlığı, Ortadoğu ile ilgili meseleler veya İslamofobik olaylarda baktıklarını söyledi. Bunun dışında suçlunun kökeni hakkında bilgi vermediklerini belirten Redlich, “Gazeteciler bize hep ‘suçu işleyen kimdi'’ diye sorarlar. Burak Bektaş cinayetinde 'ölen kim'' diye sorduklarında, ‘Berlinli bir genç’ cevabını verdim. ‘Hasan mı yoksa Hans mı öğrenmek istiyoruz’ dediler. Hemen Burak’ın potansiyel bir suçlu olup olmadığına odaklanıyorlar." diye konuştu.

Alman gazeteleri kadar Türk gazeteleri ile de sıkı işbirliği içinde olmanın önemine dikkat çeken Redlich, "Günlük Alman gazetelerini takip ediyoruz. Ancak bu gazeteler toplumun sadece belli kesimine ulaşabiliyor ve Türk gençlerine ulaşamıyor. Biz bütün Berlinlilerin polisiyiz, sadece bir kesimin değil.” dedi.

Türk toplumuna daha yakın olabilmek için Türk polis istihdamına da büyük önem verdiklerini kaydeden Redlich, şu an görev başında olan 22 bin polisin sadece yüzde ikisinin göçmen olduğunu, ancak yeni istihdam edilenlerde bu oranın yüzde 20’ye çıktığını dile getirdi. 2012 sonbaharında 26 Türk polis aldıklarını belirten Berlin Polis Sözcüsü, “2006 yılından önce hiç göçmen yoktu. O zamana kadar mali sorunlardan dolayı kimseyi almamıştık. Sonraki açılımla birlikte önce AB vatandaşlarını aradık. Özellikle Türklerden arıyorduk.” diyerek Türklerin polis teşkilatındaki önemini vurguladı.

Geçtiğimiz yıl Berlin’de toplam 494 bin adet suç olayına rastlandığını ve bunların sadece bin adedinin yaşları 14 ila 17 arasında değişen Türk gençleri tarafından işlendiğini söyleyen Redlich, suçlarda etnik kökenin değil sosyal tabakanın önemli rol oynadığını dile getirdi. Redlich, “Eğitimden uzak bir muhitten geliyorsa, piyasaya ilgisi yoksa, Türk olmuş Alman olmuş bir farkı yok. Eğitimli bir aileden gelen Türk de çok az suç işliyor. Belirleyici olan köken veya pasaport değil, iş piyasası istihdamı, içinde bulunduğu sosyal muhit ve topluma dahil olabilmesi.” dedi. Diğer taraftan Türk gençlerindeki suç oranlarının giderek azalma gösterdiğini belirten polis sözcüsü, “2010 yılında bin 300 suç işlemişlerdi bu rakam 2011’de bin 150’ye indi.” şeklinde konuştu.

Polis olmak için Almancanın önemli olduğunu kaydeden Redlich, bunun dışında Türkçe gibi ikinci bir dili iyi bilmenin büyük avantaj olduğunu hatırlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.