Dolar 34,0381
%-0.42
Euro 38,0769
%-0.05
Altın 2.901,360
%0.19
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polis ablukasında 'barış' çağrısı

Polis ablukasında 'barış' çağrısı

İzmirli Emek ve Demokrasi Platformu güvenlik gerekçesiyle yasaklanan 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginin yerine ufak çaplı bir basın açıklaması düzenledi. Sivil toplum insiyatifinin "Barış, hemen şimdi" çağrısı yaptığı eylemde emniyet güçlerinin aldığı geniş çaplı güvenlik önlemleri ise dikkat çekti Yasaklanan 1 Eylül'ü böyle kutladılar

  • Ege Postası
  • 02.09.2016 - 10:56

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamalarına getirilen yasak ve İzmir Valiliği'nin aldığı kararın ardından yaşanan kriz sonrasında emek ve demokrasi güçleri alana inerek kararı kınadı. Emek örgütlerinin temsilcileri, Konak'ta kurulan polis barikatları ve tel örgülerin ardında basın açıklamasıyla barışa çağrı yaptı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Konak'ta bir eylem düzenledi. İzmir Valiliği kararı ile iptal edilen Barış Mitingi'nin yerine basın açıklaması yapma kararı alan emek örgütleri temsilcileri, polis barikatları ve çevik kuvvet güçlerinin gölgesinde barışa çağrı yaptı. Alınan güvenlik tedbirleri kapsamında Konak'taki Başbakanlık binası ve eski Sümerbank'ın olduğu alanın tamamı polis tarafından tel örgülerle ablukaya alınırken, barışa yönelik basın açıklaması yapıldığı esnada vatandaşların giriş çıkışlarına kapatılan ve üst araması yapılan bölgenin etrafında çevik kuvvet güçleri ve TOMA'lar olası bir gerginliğe karşı hazır bekledi.

"KARANLIK DEVAM EDİYOR"

Emek ve Demokrasi Platformu adına hazırlanan ortak basın bildirisini okuyan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Melih Yalçın şunları dile getirdi: "Geçmişten bu yana emekçiler ve ezilen halklar savaşa karşı barışı savunurken, dünyayı yöneten güçler savaştan, kan dökmekten, barbarlıktan vazgeçmedi. Küresel emperyalist güçlerin isteği ve yönlendirmesiyle, uzun süredir Suriye ve Irak’ta savaş sürüyor. AKP iktidarı öteden beri yanlış olan Suriye politikasındaki ısrarını Cerablus’a yönelik saldırgan girişimiyle derinleştirerek sürdürüyor. 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun diyemiyoruz. Hala kadınlar, çocuklar, gençler ölüyor, sakat kalıyor, salgın hastalıklar, evsizler, sığınmacılar çoğalıyor. Çağ dışı cihatçı IŞİD gibi örgütler en çok kadınların hayatını cehenneme çeviriyor, Ortadoğu halklarına dünyayı dar ediyor. Milyonlarca savaş mağduru, insanlık dışı koşullarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyor, binlercesi, göç yollarında can veriyor. AKP Hükümeti ve Avrupa devletleri mültecilik üzerinden insanlık değerlerini pazarlıyor, ayaklar altına alıyor. Ülkemiz yangın yeri. Çatışma, gözyaşı ve acı dört bir yanımızı sardı. AKP’nin yıllarca iktidar ortağı olan Cemaat, 15 Temmuz’da kanlı darbe girişimi ile ülkenin geleceğine el koymak istedi. Cemaatin kanlı planlarının boşa çıkarılması, darbe girişiminin bastırılmış olması Türkiye’nin içine sürüklendiği karanlığı ortadan kaldırmadı. AKP, darbe girişiminin oluşturduğu atmosferi faşizan, sömürücü ve savaş yanlısı dikta rejimini derinleştirmek için fırsata dönüştürdü. İktidar, antidemokratik OHAL uygulamalarını milli mutabakat ile maskelemeye çalıştı."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.