Dolar 34,1697
%-0.11
Euro 37,8795
%0.28
Altın 2.922,770
%-0.23
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polisler hakkında önerge verildi

Polisler hakkında önerge verildi

CHP: 'Sicil numaraları sırt, göğüs ve kollara da yazılsın.'

  • Ege Postası
  • 22.06.2013 - 12:58

ANKARA (ANKA) - CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Çevik Kuvvet polislerinin sicil numaralarının kaskları haricinde; sırtlarına, göğüs bölgelerine, kollarına, bacaklarına yazılması için kanun teklifi verdi.

Özgündüz, TBMM Başkanlığına Emniyet Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ni sundu. Teklifin gerekçesinde Gezi Parkı olaylarına da işaret edilerek, şöyle denildi:

“Özellikle şiddetli müdahalede bulunan polislerin bir kısmının kasklarında yazan sicil numaralarını gizledikleri görülmüştür. Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği’nde çevik kuvvet polislerinin görünür biçimde sicil numaralarının taşınması konusunda getirilen düzenlemelerin yeterli olmadığı, yaşanılan örneklerden anlaşılmaktadır.

Bu nedenlerle Emniyet Teşkilatı Kanunu’na bir madde eklenerek, çevik kuvvet polislerinin sicil numaralarının kaskları haricinde; sırtlarına, göğüs bölgelerine, kollarına, bacaklarına yazılması öngörülmüştür.”

Teklife göre; polis çevik kuvvet birimlerinde görevli personelin kıyafetlerinin sırt ve göğüs bölgelerinde on beş santimetre eninde ve yirmi beş santimetre boyunda; kollarının yanlarında ve bacaklarının hem ön hem arka bölgelerinde beş santimetre eninde ve sekiz santimetre boyunda; kasklarında ise sekiz santimetre boyunda ve on beş santimetre eninde olmak üzere sicil numaraları, kıyafet ve kask zeminlerindeki rengin zıt rengiyle yazılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.