Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Poyrazköy davasında mahkeme, Ergenekon ve Balyoz kararlarını istedi

Poyrazköy davasında mahkeme, Ergenekon ve Balyoz kararlarını istedi

Poyrazköy davasında mahkeme, Balyoz davasının gerekçeli kararı ile Yargıtay ilamını istedi. Mahkeme ayrıca yazım aşamasında olan Ergenekon davasının gerekçeli karanın da yazımı tamamlandıktan sonra istenmesine hükmetti. İstanbul 12....

  • Ege Postası
  • 16.11.2013 - 01:22
Poyrazköy davasında mahkeme, Balyoz davasının gerekçeli kararı ile Yargıtay ilamını istedi. Mahkeme ayrıca yazım aşamasında olan Ergenekon davasının gerekçeli karanın da yazımı tamamlandıktan sonra istenmesine hükmetti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Poyrazköy davasına bugün devam edildi. Duruşmada, Kurtarma ve Sualtı Kurmay Başkanı Albay Kemal Kesen, tanık olarak dinlendi. Kesen, suikast yapılacağı iddiasıyla dere yatağının kenarına gömülü halde bulunan lav silahları, mermiler, sis kutularının herhangi bir eğitim ya da görevde kullanılmasının mümkün olmadığını savundu.

Tanık olarak dinlenen emekli Tuğamiral Ahmet Türkmen de, 'Kafes Eylem Planı' iddiaları çıktığında, kuvvet komutanı tarafından sanıklar hakkında idari soruşturma yürütmekle görevlendirildiğini belirterek, "İsmi geçen kişilerle yüz yüze görüştüm. Hiçbir personelin söz konusu plandan haberi olmadığını, bu eylem planının askeri yazım kurallarına uygun olmadığını ve askeri personel tarafından yazılmış olmadığını tespit ettim” dedi.

Raporunu Genelkurmay Başkanlığı’na gönderildiğini anlatan Türkmen, “Eğer yanlış bir şey olsaydı, Genelkurmay adli soruşturma açardı. Planın sahtecilik olabileceği, art niyetli kişiler tarafından hazırlanmış olduğu kanaatine vardık.” ifadelerini kullandı.

Duruşmanın ardından mahkeme ara kararlarını açıkladı. Mahkeme, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden, yazımı devam eden Ergenekon davasının gerekçeli karanın, yazımın tamamlanmasının ardından istenmesine karar verdi. Balyoz davasının gerekçeli kararı ile Yargıtay ilamının istenmesine de hükmedildi.

Sanıklardan Kadir Sağdıç ve Mehmet Fatih Ilğar’ın duruşmada kullandığı bazı ifadeler nedeniyle gereğinin yapılması için Cumhuriyet Savcılığı'na duruşma kayıtlarının gönderilmesine karar verildi.

Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.