Dolar 34,1641
%0.01
Euro 38,2122
%0.12
Altın 2.923,700
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Prof. Dr. Dereköy: Başınız dönüyorsa hastaneye gidin

Prof. Dr. Dereköy: Başınız dönüyorsa hastaneye gidin

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) KBB Ana Bilim Dalı ve Cerrahi Tıp Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sefa Dereköy, çağın hastalığı olan vertigonun (baş dönmesi) belirtileri olmadığını ifade ederek, başı dönenlerin hastaneye gitmesini...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 15:01
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) KBB Ana Bilim Dalı ve Cerrahi Tıp Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sefa Dereköy, çağın hastalığı olan vertigonun (baş dönmesi) belirtileri olmadığını ifade ederek, başı dönenlerin hastaneye gitmesini istedi. Son yıllarda artış gösterilen vertigo hakkında bilgi veren Dereköy, baş dönmesinin sebepleri ve tedavisini anlattı. Bu hastalığın belirtileri olmadığını vurgulayarak, başı dönenin en yakın sağlık kurumuna gitmesini tavsiye etti.

Prof. Dr. Dereköy, "Gerçek bir baş dönmesi ise bir beyin hastalığı da olabilir veya tedavi gerektiren bir hastalık çıkabilir. Zaten tablo o kadar kötüdür ki hasta yiyemez, içemez, kalkamaz, tıbbi yardıma ihtiyacı olur. Biz de mutlaka hastanede müşahade altına alırız. Kişinin kendi kendine teşhis koyması yanlış olur. Örneğin çok şiddetli bir tablo yaşamıyoruzdur ama yürürken, günlük hayatta bir dengesizlik hissi vardır. Başımız dönmez ama sağa doğru bir çekme vardır. Bir yerden itiliyor gibi olmak,, yürüyüşün bozulması daha tehlikelidir. Derhal bir hekime başvurmak doğru olacaktır. Öncelikli olarak KBB'ye gitmekte fayda var." dedi.

Her baş dönmesinin vertigo olmayabileceğini de hatırlatan Sefa Dereköy, şu açıklamalarda bulundu: "Baş dönmeleri arasında hasta son derece iyidir. Bir beyin veya sistem hastalığı ise bu sürekli baş dönmesi vardır. Baş dönmelerinin çoğunluğunda bulantı ve kusma eşlik eder. Hasta hiçbir şekilde gözünü açamaz, genellikle yatağa bağlı ve izole olmak ister. Kulakta bir çınlama ve kulak dolgunluğu vardır. Bir işitme kaybı vardır. Bunlar hastalığın göstergesi. İç kulakta denge sistemini oluşturan belli kristallerimiz var. O yapılardaki kristallerin yer değiştirmesiyle ortaya çıkar. Hastanın öyküsünü aldıktan sonra yaptığımız manevralarla teşhisi koyuyoruz. Bu hastalık, düzeltici bir manevra uygulanmasıyla tedavi edilebiliyor. Bunu birkaç kerede yapabiliyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.