Dolar 34,2761
%0.32
Euro 37,4926
%-0.08
Altın 2.914,920
%0.89
Bist-100 9.053,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Prof. Omay: Cihanşümul kardeşlik projesini yürekten destekliyorum

Prof. Omay: Cihanşümul kardeşlik projesini yürekten destekliyorum

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Türkiye finallerinin bir ayağının Mardin’de gerçekleştirilecek olmasının kendilerini ziyadesiyle sevindirdiğini söyledi.Bu yıl İzmir’de başlayan...

  • Ege Postası
  • 26.05.2013 - 17:00
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Türkiye finallerinin bir ayağının Mardin’de gerçekleştirilecek olmasının kendilerini ziyadesiyle sevindirdiğini söyledi.

Bu yıl İzmir’de başlayan Uluslararası Dil ve Kültür Festivali-11. Türkçe Olimpiyatları'nı değerlendiren Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, "Uluslar Arası Dil ve Kültür Festivali – 11. Türkçe Olimpiyatları, dünyanın bütün renklerini, bütün seslerini, dillerini kardeş sayan kutlu bir yolculuktur.” dedi.

Prof. Omay, 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Türkiye finallerinin bir ayağının Mardin’de düzenlenecek olmasından dolayı yaptığı açıklamada, 2003 yılında 17 ülkeden 60-70 civarında öğrenci sayısıyla ve daha mütevazi bir organizasyonla başlayan bu hayırlı macera, şimdi 140 ülke ve 2000 civarında öğrenci sayısıyla büyük ve kutlu bir yolculuğa dönüştüğünü belirtti. Prof. Omay, ”Dünyanın bütün renklerini, bütün seslerini, dillerini kardeş sayan kutlu bir yolculuktur. Mardin, yedi bin yıla yakın bir tarih ve medeniyet mirasına sahip, dillerin, dinlerin, kültürlerin bir harman olup birlikte ve kardeşçe yaşadığı bir Medinedir. İşte tam da bu sebeple, bu cihanşümul kardeşlik ve barış projesinin Mardin’e de muhakkak gelmesi ve Mardin’in bu “selam şehri” vahasından kırbasını doldurması gerekirdi. Şimdi birkaç yıllık bir gecikmeyle de olsa, şehrimiz bu İbrahimî dostluk sofrasının kurulacağı yerlerden biri oluyor. İnsanların renkleri ve dilleri Cenab-ı Hakk’ın ayetlerindendir ve Allah bu farklılıkları “tanışıp kaynaşalım” diye (tearüf) yaratmış. İnsanlık, özellikle son 2-3 asırdır sömürgeleştirmelerin, savaşların, fitnenin, ayrışmanın girdabında debelenip duruyor. Bu hengamede barışa, kardeşliğe, empatiye yönelik her kimin bir çabası varsa, o desteklenmeli ve yüreklendirilmelidir.” diye konuştu.

"İNSANLIĞIN EL ELE VERDİĞİ BU ŞÜMUL KARDEŞLİK PROJESİNİ YÜREKTEN DESTEKLİYORUM"

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, maalesef bu yolda ilerleyenlerin yaşadıkları zorluklar, engeller, karalamaların oldukça fazla olduğunu belirterek, şöyle devam etti: ”Tıpkı bizlerin, kardeşlik ve barışın tesisi ve normalleşmeyi sağlama adına Mardin’de, üniversite olarak 4-5 yıldır yaptığımız çalışmaların, zaman zaman bu sıkıntılarla karşılaşması gibi. Dillerin, kültürlerin, dinlerin hayata akislerinin rahat ve hür bir biçimde olması adına yürüttüğümüz akademik çalışmalarımız, cemiyetimizde ilk başlarda ciddi yadırgama ve tarizlerle karşılandı. İnsanlığın el ele verdiği bu cihanşümul kardeşlik projesini yürekten destekliyorum. Bu say'ü gayretlerin mükafatını, Allah lutf u keremiyle katbekat versin. Dünyanın bu kardeşlik renklerini, çiçeklerini, Mardin’in selam bahçesinde derecek olmamızın heyecanını yaşıyorum.” diye konuştu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.