Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Putin: Belarus'a saldırı, Rusya'ya saldırıdır

Putin: Belarus'a saldırı, Rusya'ya saldırıdır

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi'ne videokonferans yoluyla hitap etti. Putin, "Belarus Birlik Devleti'nin bir parçasıdır. Belarus'a saldırmak Rusya Federasyonu'na saldırmak anlamına gelecektir" dedi. Putin'in açıklamaları, Wagner askerlerinin Belarus'a gelişi ve Belarus ordusuyla ortak tatbikatlarına ilişkin Polonya ve diğer Avrupa Birliği üyelerinin endişelerini dile getirmesini ardından geldi.

  • Ege Postası
  • 22.07.2023 - 14:32

Rusya Devlet Başkanı VladimirPutin, Rusya Güvenlik Konseyi’ne videokonferans yoluyla hitap etti.

Rusya Devlet BaşkanıPutin, Rusya Güvenlik Konseyi’ne hitabında, “Polonyalı liderler, muhtemelen NATO şemsiyesi altında bir tür koalisyon kurmayı ve Ukrayna'daki çatışmaya doğrudan müdahale ederek, kendileri için daha büyük bir parça koparmayı, inandıkları gibi tarihi topraklarını bugünkü Batı Ukrayna'yı, yeniden kazanmayı umuyorlar. Belarus topraklarının da hayalini kurdukları iyi bilinmektedir" dedi.

Putin sözlerine "Ancak Belarus'a gelince, onlar Birlik Devleti’nin bir parçasıdır, Belarus'a saldırmak Rusya Federasyonu'na saldırmak anlamına gelecektir. Buna elimizdeki tüm imkanlarla karşılık vereceğiz" diyerek devam etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.