Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
RTÜK'ün yeni üyeleri belli oldu

RTÜK'ün yeni üyeleri belli oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda boşalan RTÜK üyelikleri için yapılan seçim sonuçlandı. RTÜK'ün üç yeni üyesi MHP kontenjanından Esat Çıplak ve Arif Fırtına, AK Parti kontenjanından İlhan Yerlikaya oldu.

  • Ege Postası
  • 14.07.2015 - 17:27
Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden TBMM'nin resmi hesabı ile duyurulan üyeliklere göre MHP'nin aday gösterdiği Arif Fırtına, RTÜK üyeliğine seçildi. Twitter'dan yapılan açıklamada "RTÜK'te görevi sona erecek 3 üye için seçim gerçekleştirildi. Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Esat Çıplak ve Arif fırtına üyeliklere seçildi" ifadeleri kullanıldı.

MHP kontenjanından Esat Çıplak ve Arif Fırtına, AK Parti'den İlhan Yerlikaya RTÜK üyeliğine seçildi. 7 Haziran seçimlerinde hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğa sahip olamaması, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun yapısını da etkiledi.
Daha önce TBMM'de olduğu gibi, RTÜK'te de çoğunluğa sahip olan AK Parti'ye ayrılan bir RTÜK üyelik kontenjanı, muhalefete geçti.  Ancak AK Parti'den boşalacak üyenin, her ikisi de 80'er milletvekili getiren MHP'ye mi, HDP'ye mi verileceği tartışma konusuydu.CHP ve HDP tartışma konusu üyenin kurayla belirlenmesini istedi ancak, TBMM'de seçim yapılması kararı verildi. Yapılan oylamada MHP kontenjanından Esat Çıplak ve Arif Fırtına ile AK Parti kontenjanından İlhan Yerlikaya RTÜK üyeliğine seçildi. 

AK PARTİ ÇOĞUNLUĞUNU YİTİRDİ 
RTÜK, TBMM tarafından seçilen 9 üyeden oluşuyor. RTÜK üyelerinin görev süresi 6 yıl. Bu seçimlerde, boşalan üyeliklerin siyasî parti gruplarına dağılımı, ilk seçimde siyasî parti grupları kontenjanından seçilen üye sayısı ve siyasî parti gruplarınınhalihazırdaki oranı dikkate alınmak suretiyle yapılıyor.TBMM Başkanlığından gruplara RTÜK’e üye seçiminde siyasi parti gruplarının üye dağılımına ilişkin cetvel gönderildi. Buna göre 9 üyenin dağılımı şöyle oluştu: Ak Parti’ye 4, CHP’ye 2, MHP’ye 2, HDP’ye 1 üyesi bulunuyor.

MECLİS TATİLE GİRDİ 
RTÜK üyeleri seçimi sonrası Meclis 1 Ekim'e kadar tatile girdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.