Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Radyo Ege Postası'nda Tatlı ve Doğan'dan bildiri polemiği

Radyo Ege Postası'nda Tatlı ve Doğan'dan bildiri polemiği

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve CHP’li Meclis Üyesi Hatice Tatlı, Radyo Ege Postası’na telefonla bağlanarak Büyükşehir'de yaşanan bildiri krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 12.06.2014 - 19:35
EGE POSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı ikinci meclis oturumunda İl Özel İdare mallarının hazineye devredilmesi üzerine hazırlanan bildiri krize neden olmuştu. Mecliste söz alan CHP’li Meclis Üyesi Hatice Tatlı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na destek veren ve uygulamaları eleştiren bildiriyi okudu. Bildiriyi okumaya başladığı sırada AK Partililer meclis salonunu terk etti.

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve CHP’li Meclis Üyesi Hatice Tatlı, Radyo Ege Postası’na telefonla bağlanarak konu hakkında açıklamalarda bulundu.

“MAĞDUR EDEBİYATIYLA YAPAY GÜNDEM OLUŞTURUYOR”
AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan grup olarak meclisi terk etme gerekçelerini şöyle sıraladı: “Meclis toplantısı başlamadan özellikle CHP’nin her zaman yaptığı provakatif bir eylem söz konusu idi. Meclisin gündeminde bildiri okumak yoktu. Meclis gündemi açılmadan önce böyle provakatif bir davranış söz konusu oldu. Sonra normal gündeme dönüldü ve biz de salona geçtik. Sayın Kocaoğlu mağdur edebiyatı yaparak İzmir gündemini değiştirmek istiyor. Oysa ki, özel idare malları ile ilgili olarak mal paylaşım komisyonunu terk eden kendisi. Paylaşım toplantısını terk etmesinin yanı sıra katılan bürokratlara hakaret ettiğini biliyoruz. O kentin büyükşehir belediye başkanından beklenen sonuna kadar sabırlı ve sakin bir şekilde izlemesi ve bürokrasiye saygı göstermesi ve itirazlarını da yerine getirmesiydi.” Doğan, konuşmasının devamında “Oysa bunu yapmak yerine mağdur edebiyatı yaparak bir kamuoyu oluşturmaya çalışıyor” dedi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun temizlik, ulaşım, trafik gibi kentin önemli problemlerini unutturarak gündemi değiştirmeye çalıştığını savundu.

“KOCAOĞLU ÇÖZÜM ODAKLI GELMİYOR, SÜRECİ PROVOKE EDİYOR”
Doğan sözlerine şöyle devam etti: “Kentte yaşayanlar başarısız bir belediye görüyor. Sayın Kocaoğlu bu başarısızlığını halkın gündeminden düşürmek adına yapay bir gündem oluşturdu. Esas amacı kamuoyunu meşgul etmek ve mağdur edebiyatı yapmak. Şu anda belediye şirketlerinin tamamı zarar ediyor. Belediye şirketleri iyi yönetilmiyor. Ehil ellerde değil, amacına uygun yönetilmiyor. Burayı alacak, bu malları alacak, onu da yüzüne gözüne bulaştırtacak. Acemi yöneticilerin ellerinde burasını da kötü yönetiminden kaynaklanan zarara uğratacaklar. Ben dağıtılan mallardan haberdar değilim, bu liste bana verilmedi dedi. O toplantının üzerinden bu kadar zaman geçti. Biz çağrı yapıyoruz. Sayın Kocaoğlu, birlikte çalışalım. İzmir’in şu şu şu gayrı menkullere ihtiyacı var. Biz bu sorunu Bakan’ımız Binali Yıldırım’a taşıyalım ve birlikte çözüm üretelim. Ama çözüm odaklı gelmiyor. Konuya provokatif amaçlı yaklaşıyor.”

“EL İNSAF…”
CHP’li Meclis Üyesi Hatice Tatlı ise, Doğan’ın sözlerine tepkisini “Şov yapıyorlar” diyerek dile getirdi ve “Söyleyecekleri bir söz yok. Vali nasıl adil olmayan bir şekilde bu malları dağıttıysa, kendileri de bunları onayladı. İzmir kamuoyundan bunları saklayabilmek için birtakım şeyleri bahane ediyorlar. Meclis açıldı, gündem dışı söz istedim. Ben 45 yıldır siyasetle uğraşıyorum. Nerede nasıl söz isteyeceğimi bilirim. Bilal bey ne kadar siyasi yaşamı var bilemem ama, gündem dışı söz istenebileceğini bilmesi gerekir. Daha konuşmama başlamadan, söz istediğimde kalktı ve dışarı çıktı. Sen benim ne konuşacağımı nereden biliyorsu? Ben tüm Büyükşehir Belediye meclis üyeleri olarak konuştum. Grup olarak buna katılmayabilirler. Dinleme nezaketini bile göstermeksizin, ne söyleneceğini bile öğrenmeden çektiler gittiler, şov yaptılar. Valiler önce kendi kentlerinin çıkarlarını korurular. Geçmişteki valiler de bunu yapmıştır. Yok ben İzmir’in yerel servetini bakanlıklara vereceğim, başka yere vereceğim demek hangi zihniyetti? Bunlar merkezi hükümetin gönderdiği paralar ile alınmış mallar değildir, İzmirlinin kendi sermayesi ile kazanılmış şeylerdir. İzmirli buna sahip çıkacak. Peki kimin aracılığı ile sahip çıkaca? Büyükşehir Belediye Başkanı’nın aracılığı ile  sahip çıkacak. Kentine sahip çıkan bir belediye başkanına başarısızlığını örtmeye çalışıyor demek, el insaf… Bilal Bey şov yapıyor. Kendi eksiklerini, hükümetin, valinin yanlış tutumunu göz ardı edilsin diye bunu kapatmak için çaba sarf ediyor. Yerelden bahset diyorlar, yerelden bahsediyoruz, kalkıp gidiyorlar…” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.