Dolar 34,1920
%-0.09
Euro 37,4800
%0.01
Altın 2.885,520
%0.55
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rahman’dan Suudi Arabistan'a hac kontenjanı mektubu

Rahman’dan Suudi Arabistan'a hac kontenjanı mektubu

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud’a hac kontenjanının düşürülmemesi için bir mektup gönderdi.Tacik basınında yer alan habere göre Rahman, ülkesindeki din adamları ile bir araya...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 14:48
Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud’a hac kontenjanının düşürülmemesi için bir mektup gönderdi.
Tacik basınında yer alan habere göre Rahman, ülkesindeki din adamları ile bir araya geldi. Görüşmede Rahman, “Suudi Kral’a bizim kontenjanın azaltılmaması için resmi bir yazı gönderdik.” diye konuştu. Din adamlarından yoksul ailelere yardım edilmesi konusunda tavsiyede bulunan Rahman, hacı adaylarına her türlü yardımı sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

8 milyon nüfuslu Tacikistan’da bu sene 6 bin dolayında kişinin hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmesi bekleniyordu. Ancak, Suudi Arabistan tarafından düşürülen hac kontenjanı sonucunda bu kota 4 bin 800’e indi. Tacikistan Din İşleri Müdürlüğü, hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gideceklerden 3 bin 710 dolar ücret talep etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.