Dolar 34,0801
%0.19
Euro 38,0749
%0.05
Altın 2.841,860
%0.44
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ramazan ayında gıda denetimleri sıklaştırıldı

Ramazan ayında gıda denetimleri sıklaştırıldı

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayı münasebetiyle merkez ve ilçelerde gıda denetimlerini sıklaştırdı Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, teknik personellerince belirli periyotlar da yıl boyunca devam...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 17:15
Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayı münasebetiyle merkez ve ilçelerde gıda denetimlerini sıklaştırdı

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, teknik personellerince belirli periyotlar da yıl boyunca devam eden denetimlere, Ramazan ayı dolayısıyla gıda hareketliliğinin artışı dikkate alınarak hız verildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayının başlaması ile birlikte 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında fırınlar, unlu mamuller üretim yerleri, pastane imalat ve satış yerleri, lokantalar ve toplu tüketim yerlerinin denetimleri daha da sıkılaştırıldı.

"TÜKETİCİLER ALO 174 GIDA HATTINI KULLANMALI"

İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinde görevli Gıda Kontrolörleri tarafından halkın güvenilir gıdaya ulaşımını sağlamak için Ramazan ayı boyunca denetimlerin aralıksız sürdürüleceği bildirilirken, vatandaşların gıdaya ilişkin her türlü şikayetlerini Alo 174 gıda hattına bildirmeleri gerektiği belirtildi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, "Gıda ve Yem Şubesi'nde görevli teknik personellerimiz Bakanlığımız tarafından düzenlenen çalışma takvimine göre yılın belirli zamanlarında her türlü çalışma ve denetimlerini titizlikle yapmaktadırlar. Yıl boyunca rutin olarak devam eden Gıda Denetimlerimiz, Ramazan ayı dolayısıyla halkımızın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketilmesini sağlamak amacıyla sıkılaştırılmıştır." dedi.

"DENETİMLER DEVAM EDECEK"

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kılıçoğlu, Ramazan ayının bitmesi halinde bile artık denetimleri sıkı hale getireceklerini kaydetti. Kılıçoğlu, devam ettiği açıklamada: "Kurum olarak gerekli denetimlerimiz artarak devam edecektir. Ama en iyi denetleyici vatandaşın kendisidir. Bakanlığımızın da bu konuda gerek televizyonlarda, gerekse basın aracılığıyla paylaştığı uyarıcı (Kamu Spotu) reklamlarını takip ederek, doğru ve sağlıklı gıda seçiminde bilinçli davranmalarını temenni ediyoruz. Ayrıca halkımızın gıdaya ilişkin her türlü şikayetlerini (Alo 174) gıda hattını arayarak bildirmeleri bekliyoruz. Ramazan ayı bereketin eksilmediği, hoşgörü ve muhabbetin arttığı, birliğin ve dayanışmanın doruğa çıktığı, bu vesile ile rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mübarek ayın tüm halkımıza hayırlı olması temenni ediyoruz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.