Dolar 34,1832
%0.14
Euro 38,1881
%-0.15
Altın 2.928,190
%-0.18
Bist-100 9.745,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Raylarda hayat duracak

Raylarda hayat duracak

Demiryollarında örgütlü Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), Türk Ulaşım Sen ile işkolundaki dernek ve vakıfların oluşturduğu Demiryolu Çalışanları Platformu, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek tasarıya karşı grev kararı aldı. Platform 31 Mart’tan itibaren 6 koldan Başkent’e yürüyecek.

  • Ege Postası
  • 28.03.2013 - 16:40
İZMİR - BTS, Türk Ulaşım-Sen ile dernek ve vakıfların da aralarında bulunduğu 12 örgütün oluşturduğu Demiryolu Çalışanları Platformu bugün Mülkiyeliler Birliği’nde bir basın toplantısı düzenleyerek eylem ve grev kararı aldıklarını duyurdu.

Ortak metinde 156 yıllık geçmişi olan demiryollarının kaderini ve geleceğini tayin edecek bir yasanın yola çıktığı ve yapılanan aslında özelleştirme olduğu vurgusu yapıldı.

Bu özelleştirmenin ülke ekonomisine bir darbe olduğunun açıklandığı metinde, “Tasarı ile küresel sermayenin öngördüğü politikalar gereğince demiryollarındaki devlet tekelinin kadırılacak ve TCDD hizmet bütünlüğü içinde yer alan liman işletmeciliği ile banliyö hizmetleri ile ilgili başlatılan özelleştirme sürecinin hızlanacak” denildi.

GREV VE EYLEM PROGRAMI
Demiryolu Çalışanları Platformu, 31 Mart, 1-2-3 Nisan tarihlerinde 6 koldan Ankara’ya yürüyüş başlatacak.
3 Nisan günü Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğü önünde toplanılacak, Meclis’e yürünüp, basın açıklaması gerçekleştirilecek.
16 Nisan’da da hizmet üretiminden gelen güçlerini kullanarak, bir günlük iş bırakma eylemi yapılacak.

İZMİR VE EGE’DE DE RAYLARLA YOLCULUĞA 1 GÜN MOLA!

İzmir’deki yürüyüş 31 Mart Pazar günü 12.00’de Basmane Garı’ndan başlayacak. Sendika üyeleri Manisa, Balıkesir, Kütahya ve Eskişehir’den geçerek Ankara’ya kadar yürüyecek.

Alsancak Garı’nın içinde bulunan şube binasında açıklama yapan Şube Başkanı İbrahim Çuhadar, ülke kamu kaynaklarının sermayeye peşkeş çekilmesinde sıranın TCDD’ye geldiğini belirterek Meclis Genel Kurulu’na gelen yasanın tasarılaşması halinde demiryollarının pahalı ve güvenliği tartışmalı olan bir kurum haline geleceğini ifade etti. Yasayla beraber çalışanların iş güvencesinin ortadan kaldırılacağını ve kuralsız, esnek çalışmanın dayatılacağı bilgisini veren Çuhadar, yürüyüşlerinin dikkate alınmaması durumunda 16 Nisan günü greve çıkacaklarını da duyurdu.

Hükümeti, ilgili bakanlığı ve TCDD Genel Müdürlüğünü uyararak yasanın geri çekilmesini isteyen Çuhadar, yasa geri çekilene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.