Dolar 34,2349
%-0.01
Euro 37,6350
%0.01
Altın 2.918,100
%-0.12
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Refiye, organları ile 5 kişiye hayat oldu

Refiye, organları ile 5 kişiye hayat oldu

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde solunum yetmezliğine bağlı geçirdiği kalp krizinin ardından yaşamını yitiren ve organlarının bağışlanmasını vasiyet ederek, beş kişiye hayat veren Refiye Karaaslan'ın ölümü herkesi üzüntüye boğdu.

  • Ege Postası
  • 27.02.2013 - 15:52

Manisa - Geçen Perşembe günü evinde solunum yetmezliğine bağlı geçirdiği kalp krizi sonrası Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan KKTC Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Refiye Karaarslan'ın, dün beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı. Karaarslan'ın vasiyeti üzerine baba Ercan Karaaslan doktorlarla görüşüp, kızının organlarını bağışlamak istediklerini iletti. Bunun üzerine İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesi, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ekipler geldi. Refiye'nin alınan karaciğeri Malatya'da bir hastaya, iki böbreği İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki hastaya ve akciğerleri de İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki hastaya nakledilmek üzere alındı. Karaaslan'ın cenazesi de otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

HAYAT DOLUYDU

Genç kızın Turgutlu'daki arkadaşları ise annesi Nilüfer ve babası Ercan Karaaslan'ı arayarak başsağlığı diledi. Refiye'nin ölümü ile şoka girdiklerini kaydeden arkadaşları, "Hayat dolu bir kızdı. Yaşamayı severdi. Öldüğüne hala inanamıyoruz" dedi.
 

Refiye Karaaslan'ın daha önce organ bağışı konusuyla ilgilendiği ve ailesine "Benim başıma birşey gelirse, organlarımı bağışlayın" dediği ve ailenin de buna göre hareket ettiği öğrenildi. Genç kızın cenazesinin Turgutlu'nun Urganlı Beldesi'ndeki Orta Cami'de ikindide kılanacak cenaze namazından sonra toprağa verileceği belirtildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.