Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rektör adayı: Sırça köşkte oturmayacağım

Rektör adayı: Sırça köşkte oturmayacağım

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday olan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, "Sırça köşkünde oturan bir yönetim anlayışı değil, hizmet etmek için yola çıkan, üniversite içinde yaşayan, sorunları birebir gören, müdahale eden bir rektörlük yönetimi sergilemek istiyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.07.2016 - 11:12

Ege Üniversitesi'nde bin 760 öğretim üyesi, rektörlük seçimi için 12 Temmuz Salı günü saat 09.00'de MÖTBE Kültür Merkezi'nde sandığa gidecek. Rektörlüğe talip dokuz kişiden biri olan Genel Cerrah Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, akademik kadro sorununun çözümü için çaba göstereceğini belirterek, şunları söyledi: 

"Bir öğretim görevlisi, akademik kadroya geçemediği zaman akademik, ekonomik, sosyolojik, psikolojik kayıp içindedir. Akademik kadronun verilmesi gerekir ben bunu sağlayacağım. Üniversite bilim, teknoloji ve sanat üretilen bir yerdir. Sektörde karşılığını bulması lazım. ABD Silikon Vadisi'ndeki gibi bir sektör - üniversite işbirliği bu. Kitaplardaki bilginin bir faydası yok. Onun mutlaka ürüne dönüşmesi lazım. Teknoloji, bilim, sanat üreten bir üniversite olacağız. Hocalarımın bunun yapabilmeleri için altyapı eksikliklerini gideceğim. Ekonomik olarak güçlü olmalarını sağlayacak tedbirler alacağım. Üniversitede güvenliğe dikkat edeceğim. Ancak bu taciz eden onları rahatsız eden bir güvenlik olmayacak medeni şartlar içinde olacak. Üniversitenin peyzajı bakıldığında iç açıcı olmalı, ulaşım mükemmel olmalı. Üniversitede belli saatlerde yaşanan giriş çıkış tıkanıklığını gideceğim. Üniversite çalışanları, güler yüzle gelsin, güler yüzle gitsin istiyorum. Üniversite çalışanlarının sağlıkla ilgli sorunlarının çözümü için tıp fakültesi ve diş hekimliğinde öncelik sağlayacağım." 

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday olan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, üniversitenin yıllık 1 milyar liralık bütçesini yeterli bularak, "Buna kira, otopark, ticari müesseselerden gelen geliri ekleyip kaçakları da eklersem yılda 1 milyar 200 milyon lirayı bulur. Bu para da yeter. Adaletli hakkaniyetli çalışacağım. Sırça köşkünde oturan bir yönetim anlayışı değil, hizmet etmek için yola çıkan, üniversite içinde yaşayan, sorunları birebir gören, müdahale eden bir rektörlük yönetimi sergilemek istiyorum" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.